Inlagda kantareller
Ett utsökt recept på inlagda kantareller smaksätt med enbär, granskott eller en enriskvist.

Ingredienser
Inlagda kantareller
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
100.0 g
0%

Socker
/n/a
200.0 n/a
0%
Vatten
/g
200.0 g
0%
Kantareller
/g
600.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Socker 200.0 n/a
-
Vatten 200.0 g
-
Kantareller 600.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig.
- Blanchera svampen i 1 min i lättsaltat vatten.
- Lägg svampen och eventuell smaksättning i rengjorda glasburkar och slå över lagen. Valfri smaksättning som till exempel enbär, granskott eller en enriskkvist.
- Låt stå i minst två veckor innan servering.