Boeuf bourguignon
Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott. /Daniel Müllern

Ingredienser
Boeuf bourguignon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr20000.5
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Högrev
/kg
2.0 kg
0%
Rapsolja, neutral
/msk
2.0 msk
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar, nymald
/kg
0.0 kg
0%
Champinjoner, små
/stk
30.0 stk
0%
Sidfläsk, varmrökt skuret i små stavar
/g
400.0 g
0%
Steklök, skalad
/stk
20.0 stk
0%
Rapsolja, neutral
/msk
3.0 msk
0%
Rött vin
/dl
5.0 dl
0%
Knorr Professional Demi-Glace 5 x 1 L
/dl
8.0 dl
0%

Timjan, färsk
/g
5.0 g
0%
Vitlöksklyfta, grovhackad
/stk
1.0 stk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Högrev 2.0 kg
-
Rapsolja, neutral 2.0 msk
-
Salt
-
Svartpeppar, nymald
-
Champinjoner, små 30.0 stk
-
Sidfläsk, varmrökt skuret i små stavar 400.0 g
-
Steklök, skalad 20.0 stk
-
Rapsolja, neutral 3.0 msk
-
Rött vin 5.0 dl
-
Timjan, färsk 5.0 g
-
Vitlöksklyfta, grovhackad 1.0 stk
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär köttet i stora bitar om 4 x 4 cm. Salta och peppra.
- Bryn köttet på hög värme i matoljan. Det ska få ordentligt med färg. Ställ åt sidan
- Stek champinjoner, sidfläsk och lök gyllenbrunt i matolja gärna i en stor gjutjärnsgryta.
- Slå på rött vin, vitlök och timjan.
- Låt vinet koka in till hälften. Tillsätt Knorr Professional Demi-Glace.
- Lägg i köttet och täck med en bit smörpapper och lock
- Ställ in i ugn på 90*C i ca 10 timmar. Köttet ska kännas riktigt mört.
- Servera grytan med en härlig potatispuré och hackad persilja