Menu

Ingredienser

+

Gör så här


Som grund i min Boeuf bourguignon har jag en klassisk god rödvinssås med mustigare smak. Sedan ligger mycket av hemligheten i det rökta sidfläsket, champinjonerna och steklöken. Som tillagningsmetod använder jag förresten ugnen. Bara att slänga in på kvällen och ta ut på morgonen. Det blir underbart gott. /Daniel Müllern

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Skär köttet i stora bitar om 4 x 4 cm. Salta och peppra.
    • Bryn köttet på hög värme i matoljan. Det ska få ordentligt med färg. Ställ åt sidan
    • Stek champinjoner, sidfläsk och lök gyllenbrunt i matolja gärna i en stor gjutjärnsgryta.
    • Slå på rött vin, vitlök och timjan.
    • Låt vinet koka in till hälften. Tillsätt Knorr Professional Demi-Glace.
    • Lägg i köttet och täck med en bit smörpapper och lock
    • Ställ in i ugn på 90*C i ca 10 timmar. Köttet ska kännas riktigt mört. 
    • Servera grytan med en härlig potatispuré och hackad persilja
Produkter
Recept
Favoriter
Meny