Ingredienser
Friterad kyckling
-
Kyckling, bröst utan skin 1.0 kg
-
Ägg 4.0 stk
-
Vetemjöl 2.0 dl
-
Panko, ströbröd
-
Salt
-
Olja till fritering
Vid servering
-
Dressing
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
-
Sardeller, finhackade 15.0 g
-
Vitlök riven 8.0 g
-
Ost, parmesan riven 40.0 g
-
Svartpeppar, malen 2.0 g
-
Salt
-
Till servering
-
baby romansallad, delade & sköljda 3.0 stk
-
Ost, parmesan riven 50.0 g
-
Rödlök tunt skuren 30.0 g
Förberedelser
-
Friterad kyckling
- Dela kycklingbröstet längst med på mitten. Vänd först i mjöl sedan ägg och till slut panko ströbröd. Fritera gyllenbruna i 180 C olja ca 3 minuter. Lägg på en bit papper och salta. Skär i bitar.
-
Vid servering
- Riv salladen i grova bitar. Blanda ihop dressingen. Vänd upp salladen med dressingen. Lägg upp på fat eller 10 tallrikar. Toppa med nyfriterad kyckling, lökringar och riven parmesan.