Caesarsallad med friterad kyckling
Lyft din caesarsallad en nivå högre genom att fritera kycklingen i panko. Vips har hela rätten fått frasig textur utan att addera krutonger. Rätt smak på dressingen får du med MAILLE Dijonsenap, sardeller och parmesan.

Ingredienser
Caesarsallad med friterad kyckling
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Friterad kyckling
Kyckling, bröst utan skin
/kg
1.0 kg
0%
Ägg
/stk
4.0 stk
0%
Vetemjöl
/ml
200.0 ml
0%
Panko, ströbröd
/g
0.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Olja Till Fritering
/
0.0
0%
Vid servering
Dressing
/
0.0
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/g
200.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
30.0 g
0%
Sardeller, finhackade
/g
15.0 g
0%
Vitlök riven
/g
8.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
10.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Ost, parmesan riven
/g
40.0 g
0%
Svartpeppar
/g
2.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Till Servering
/
0.0
0%
baby romansallad, delade & sköljda
/stk
3.0 stk
0%
Ost, parmesan riven
/g
50.0 g
0%
Rödlök tunt skuren
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Friterad kyckling
-
Kyckling, bröst utan skin 1.0 kg
-
Ägg 4.0 stk
-
Vetemjöl 200.0 ml
-
Panko, ströbröd
-
Salt
-
Olja Till Fritering
Vid servering
-
Dressing
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 200.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
-
Sardeller, finhackade 15.0 g
-
Vitlök riven 8.0 g
-
Ost, parmesan riven 40.0 g
-
Svartpeppar 2.0 g
-
Salt
-
Till Servering
-
baby romansallad, delade & sköljda 3.0 stk
-
Ost, parmesan riven 50.0 g
-
Rödlök tunt skuren 30.0 g
Förberedelser
-
Friterad kyckling
- Dela kycklingbröstet längst med på mitten. Vänd först i mjöl sedan ägg och till slut panko ströbröd. Fritera gyllenbruna i 180 C olja ca 3 minuter. Lägg på en bit papper och salta. Skär i bitar.
-
Vid servering
- Riv salladen i grova bitar. Blanda ihop dressingen. Vänd upp salladen med dressingen. Lägg upp på fat eller 10 tallrikar. Toppa med nyfriterad kyckling, lökringar och riven parmesan.