Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Friterad kyckling

  • Kyckling, bröst utan skin 1.0 kg
  • Ägg 4.0 stk
  • Vetemjöl 200.0 ml
  • Panko, ströbröd
  • Salt
  • Olja till fritering

Vid servering

  • Dressing
  • Citron, juice färskpressad 30.0 g
  • Sardeller, finhackade 15.0 g
  • Vitlök riven 8.0 g
  • Ost, parmesan riven 40.0 g
  • Svartpeppar, malen 2.0 g
  • Salt
  • TILL SERVERING
  • baby romansallad, delade & sköljda 3.0 stk
  • Ost, parmesan riven 50.0 g
  • Rödlök tunt skuren 30.0 g
  1. Friterad kyckling

    • Dela kycklingbröstet längst med på mitten. Vänd först i mjöl sedan ägg och till slut panko ströbröd. Fritera gyllenbruna i 180 C olja ca 3 minuter. Lägg på en bit papper och salta. Skär i bitar.

     

  2. Vid servering

    • Riv salladen i grova bitar. Blanda ihop dressingen. Vänd upp salladen med dressingen. Lägg upp på fat eller 10 tallrikar. Toppa med nyfriterad kyckling, lökringar och riven parmesan.