Syrad gulasch med durumvete
En god och enkel ”allt i ett-maträtt” som dessutom kan varieras genom att använda olika slags rotfrukter. Servera gärna tillsammans med ett gott bröd och en sallad.

Ingredienser
Syrad gulasch med durumvete
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till grytan
Lök, tärnad
/g
350.0 g
0%
Rapsolja
/g
60.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Nötkött, färs
/g
400.0 g
0%
Paprikapulver
/g
30.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
10.0 g
0%
Lagerblad
/st
4.0 st
0%
Morot, riven
/g
153.0 g
0%
Durumvetemjöl
/g
400.0 g
0%
Knorr Tomatino 4 x 3 kg
/g
275.0 g
0%
Surkål
/g
160.0 g
0%
Vatten
/l
2.0 l
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
30.0 g
0%
Nybakat Bröd Eller Kokt Potatis
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till grytan
-
Lök, tärnad 350.0 g
-
Rapsolja 60.0 g
-
Nötkött, färs 400.0 g
-
Paprikapulver 30.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
Lagerblad 4.0 st
-
Morot, riven 153.0 g
-
Durumvetemjöl 400.0 g
-
Knorr Tomatino 4 x 3 kg 275.0 g
-
Surkål 160.0 g
-
Vatten 2.0 l
-
Salt 10.0 g
-
Persilja, hackad 30.0 g
-
Nybakat Bröd Eller Kokt Potatis
Förberedelser
-
Till grytan
- Sautera lök i matfett tills den börjar ta färg. Tillsätt riven morot, köttfärs och Knorr Professional Vitlökspure och fräs tills köttet är genomstekt.
- Tillsätt paprika, spiskummin, lagerblad och sal. Rör om och tillsätt morot. Fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt durumvete, Knorr Tomatino, surkål, vatten och Knorr Köttbuljong. Koka upp och sjud i ca 20 minuter. Justera med peppar och salt efter behov och toppa med persilja innan servering.