Italiensk sallad
En variant på italienarnas brödsallad Panzanella. Pane ät italienska för bröd och zanella betyder djup tallrik vilket den vanligtvis servera i. Härliga, mustiga smaker i en matig sallad.

Ingredienser
Italiensk sallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Italiensk sallad
Bröd, vitt
/g
200.0 g
0%
Knorr Peperonata 6 x 2,6 kg
/kg
1.0 kg
0%
Tomater
/kg
1.0 kg
0%
Oliver, Kalamata kärnfria
/g
120.0 g
0%
Lök, röd
/g
200.0 g
0%
Vitkål
/g
800.0 g
0%
Salt
/g
8.0 g
0%
Dressing
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
70.0 ml
0%

Knorr Kryddpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg
/g
70.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
70.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Italiensk sallad
-
Bröd, vitt 200.0 g
-
Knorr Peperonata 6 x 2,6 kg 1.0 kg
-
Tomater 1.0 kg
-
Oliver, Kalamata kärnfria 120.0 g
-
Lök, röd 200.0 g
-
Vitkål 800.0 g
-
Salt 8.0 g
Dressing
Förberedelser
-
Italiensk sallad
- Skär brödet i mindre bitar och rosta torra i ugn.
- Strimla vitkål tunt och blanda med saltet och låt stå 20 minuter.
- Skär tomater, oliver och rödlök i valfria bitar.
- Krama ur vitkålen och blanda med övriga salladsingredienser.
-
Dressing
- Blanda alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen.