Fisk med doft av Marocko
En god och nyttig fiskrätt som fått extra smakskjuts med hjälp av en härligt kryddig tomatsås. Servera med bröd och couscous eller potatis. Toppa med mynta och persilja.

Ingredienser
Fisk med doft av Marocko
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till såsen
Margarin, flytande
/g
20.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Ingefära, färsk riven
/g
18.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
4.0 g
0%
Gurkmeja
/g
2.0 g
0%
Kanel
/st
2.0 st
0%
Cayennepeppar
/g
0.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
10.0 g
0%

Salt
/g
4.0 g
0%
Vatten
/ml
700.0 ml
0%
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt!
/g
400.0 g
0%
Honung
/g
20.0 g
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
15.0 g
0%

Vid servering
Kolja, filé
/kg
1.2 kg
0%
Persilja & Mynta
/
0.0
0%
Couscous
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till såsen
-
Margarin, flytande 20.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Ingefära, färsk riven 18.0 g
-
Spiskummin malen 4.0 g
-
Gurkmeja 2.0 g
-
Kanel 2.0 st
-
Cayennepeppar
-
Salt 4.0 g
-
Vatten 700.0 ml
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 400.0 g
-
Honung 20.0 g
Vid servering
-
Kolja, filé 1.2 kg
-
Persilja & Mynta
-
Couscous
Förberedelser
-
Till såsen
- Sautera löken mjuk i matfettet tills löken är transparant.
- Tillsätt Knorr Professional Vitlök, ingefära, spiskummin, kanel och gurkmeja, sautera ytterligare några min.
- Tillsätt cayennepeppar efter behag samt Knorr Tomatino, Knorr Grönsaksbuljong, salt och vatten. Låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt kikärtor och koka upp. Smaka av med honung, salt och svartpeppar och låt sjuda i ytterligare någon minut.
-
Vid servering
- Ånga fisken tills innertemperaturen håller 49 grader. Värm såsen och slå den över fisken. Toppa fisken med hackad persilja och mynta.