Ingredienser
Till såsen
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Ingefära, färsk riven 18.0 g
-
Spiskummin malen 4.0 g
-
Gurkmeja 2.0 g
-
Kanel 2.0 st
-
Cayennepeppar
-
Salt 4.0 g
-
Vatten 700.0 ml
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 400.0 g
-
Honung 20.0 g
Vid servering
-
Kolja, filé 1.2 kg
-
Persilja & mynta
-
Couscous
Förberedelser
-
Till såsen
- Sautera löken mjuk i matfettet tills löken är transparant.
- Tillsätt Knorr Professional Vitlök, ingefära, spiskummin, kanel och gurkmeja, sautera ytterligare några min.
- Tillsätt cayennepeppar efter behag samt Knorr Tomatino, Knorr Grönsaksbuljong, salt och vatten. Låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt kikärtor och koka upp. Smaka av med honung, salt och svartpeppar och låt sjuda i ytterligare någon minut.
-
Vid servering
- Ånga fisken tills innertemperaturen håller 49 grader. Värm såsen och slå den över fisken. Toppa fisken med hackad persilja och mynta.