Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Vispat kaprissmör

  • Smör, osaltat 300.0 g
  • Kapris, hackad 60.0 g
  • Kapris 10.0 g
  • Citron, juice färskpressad 40.0 g
  • Citron (endast det rivna skalet) 1.0 st
  • Salt 5.0 g
  • Worcestershiresås 5.0 g
  • Svartpeppar, malen 1.0 g
  • Cayennepeppar

Rödvinssås


En välstekt fläskschnitzel är både gott och lite festligt. I det här receptet tar vi hjälp av HELLMANN’S Professional till själva paneringen. Smart, smidigt och gott. Smaklig spis. 

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Stycka fläsket i 10 bitar à 130 g. Banka köttet mellan plast med ett platteringsjärn eller en liten kastrull. Schnitzlarna ska vara max 0,5 cm tjocka.  
    • Vispa upp HELLMANN’S Professional med vatten. Lägg MAIZENA respektive ströbröd i varsitt bleck. Salta och peppra lite i majsstärkelsen. Doppa sedan schnitzlarna i 1. MAIZENA 2. HELLMANN’S-smet och 3. ströbröd. 
    • Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna eller på ett stekbord. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Salta. 
    • Stek potatisen i smör och olja. Värm de gröna ärtorna med lite smör.Servera med stekt potatis, ärtor, rödvinssås, kaprissmör och citron. 
  2. Vispat kaprissmör

    •  Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa tills smöret är vitt och luftigt. 
  3. Rödvinssås

    • Hacka schalottenlöken och skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan  tills det fått lite färg.  
    • Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften.  
    • Lägg i örter och slå på oxfond. Koka ner till 1/3.  
    • Skär champinjoner och tomat i bitar.  Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter.  
    • Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med MAIZENA.  
    • Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny