Kyckling med curry och blomkål
Vem älskar inte en krämig curry? I det här fallet har vi dessutom smugit ner både broccoli, blomkål samt sötpotatis och fått en riktigt matig variant som gästerna står sig på länge.

Ingredienser
Kyckling med curry och blomkål
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kyckling med curry och blomkål
Kycklingkött, strimlat
/kg
1.3 kg
0%
Knorr Professional Curry kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
80.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Margarin, flytande
/g
50.0 g
0%
Blomkål, i buketter
/g
800.0 g
0%
Broccoli, i små buketter
/g
500.0 g
0%
Lök, skivad
/g
350.0 g
0%
Sötpotatis, skalad och tärnad
/g
600.0 g
0%
Knorr Hönsbuljong lågsalt 3x1kg
/g
80.0 g
0%

Matlagningsgrädde
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
20.0 g
0%

Ost, riven
/g
150.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kyckling med curry och blomkål
-
Kycklingkött, strimlat 1.3 kg
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Blomkål, i buketter 800.0 g
-
Broccoli, i små buketter 500.0 g
-
Lök, skivad 350.0 g
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 600.0 g
-
Matlagningsgrädde 100.0 ml
-
Ost, riven 150.0 g
Förberedelser
-
Kyckling med curry och blomkål
- Sätt ugnen på 165°
- Blanda curry, vitlök, matfett och kyckling. Låt marinera en stund
- Blanda samman buljongen med matlagningsgrädde och Knorr Cold Base-pulver.
- Bryn kycklingen och blanda den med grönsakerna i ett bleck. Slå över grädden.
- Toppa med ost.
- Låt stå i ugnen i ca 25 minuter.