Ugnspannkaka åt folket! Här ett klassiskt recept på en gammal goding som dessutom är glutenfri. Vi har valt att servera brässerad kål som ett gott tillbehör eftersom ugnspannkaka ibland bara ska få vara, just ugnspannkaka. Smeten nedan kan också gräddas som tunna pannkakor, på vanligt vis.

Ingredienser
Ugnspannkakan
-
Vatten 1.5 l
-
Kikärtsmjöl 330.0 g
-
Ägg 10.0 stk
-
Salt 15.0 g
Brässerad kål
-
Spetskål 1.5 kg
-
Vatten 300.0 ml
-
Salt(1) 10.0 g
Till servering
-
Lingon, rårörda 100.0 g
Förberedelser
-
Ugnspannkakan
- Vispa ihop vatten, Rama Visp 30%, Knorr Umami, ägg, salt, MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse och kikärtsmjöl till en jämn smet. Slå smeten i ett smort GN bläck. Bakas i ugn vid 205 grader i 25 minuter.
-
Brässerad kål
- Strimla och fräs kålen i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin i 5 minuter.
- Tillsätt vatten och salt. Koka upp och sjud kålen tills vatten kokat in, ca 15 minuter.
- Smaksätt med Knorr Kryddpasta Timjan och färskmalen svartpeppar.
-
Till servering
- Servera ugnspannkakan tillsammans med brässerad kål och rårörda lingon.