Menu
+

Köttbullar, ca 80-100 styck

  • Blandfärs, 50/50 1.3 kg
  • Ströbröd 2.0 dl
  • Mjölk 4.0 dl
  • Ägg 3.0 stk
  • Lök, gul finhackad 2.0 stk
  • Smör 30.0 g
  • Salt 35.0 g
  • Kryddpeppar, grovmald 3.0 g
  • Vitpeppar, hel, nymald 2.0 g
  • Smör Till Stekning
  • Olja Till Stekning

Gräddsås

Pressgurka

Rårörda lingon

  • Lingon, rårörda frysta 500.0 g
  • Socker 2.0 dl
  1. Köttbullar, ca 80-100 styck

    • Börja med att fräsa löken i smör på medelvärme. Låt svalna.
    • Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå 5 minuter. Rör om så att det inte blir klumpar.
    • Salta och peppra färsen och blanda i ströbrödsblandningen samt lök, senap och ägg.
    • Rulla köttbullar om ca 20–25 g. Stek gyllenbruna och klara i smör och olja. 
  2. Gräddsås

    • Bryn löken i smöret. Slå därefter på vatten och buljongpasta. Låt koka i 10 minuter.
    • Slå i grädde, soja och gelé. Låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Red av med MAIZENA Snowflake till valfri konsistens. Sila såsen och mixa i en matsked smör.
  3. Pressgurka

    • Skiva gurkan tunt (ca 2 mm), gärna på en mandolin. Vänd upp med socker, salt och ättika. Ställ under press i kylen över natten eller i minst 6 timmar. Servera gurkan uppvänd med persilja. 
  4. Rårörda lingon

    • Blanda lingon och socker. Rör om då och då. Lägg lingonen i en burk när sockret lösts upp. Förvara i kyl.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny