Varm chokladbrownie med karamellsås & vaniljvisp
Brownie ! Ett ultimativt bakverk för chokladälskaren som med fördel kan bakas en dag i förväg. Smaksätt gärna kakan med exempelvis apelsin, ingefära, valnötter eller bara salt och extra choklad. Serveras gärna tillsammans med en klick vispad CARTE DÒR Vanilla

Ingredienser
Till chokladbrownien
-
Choklad, bagerimörk 200 g
-
Ägg (stora, klass A) 8 st
-
Socker 200 g
-
Mjöl, vete 120 g
Till servering
Förberedelser
-
Till chokladbrownien
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra portionsformar.
- Hacka chokladen och smält tillsamans med margarinet.
- Vispa ägg och socker poröst, vänd i den avsvalnade choklad/margarinblandningen tillsamans med vetemjölet.
- Häll smeten i formar och grädda i 10 min.
-
Till servering
- Stjälp upp chokladbrownien och servera den tillsammans med CARTE DÒR Karamelltopping och CARTE DÒR Vanilla.