Svampsoppa med timjanbakade jordärtskockor
En ljuvlig soppa med härlig smak av svamp, örter och – inte minst – jordärtskocka. Ett ess i rockärmen på din soppmeny!

Ingredienser
Svampsoppa med timjanbakade jordärtskockor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Champinjoner
/g
600.0 g
0%
Schalottenlök, banan
/stk
2.0 stk
0%
Vitlöksklyftor
/stk
2.0 stk
0%
Smör
/g
50.0 g
0%
Knorr Svampbuljong, pulver 3 x 1,3 kg
/g
70.0 g
0%

Vatten
/l
1.2 l
0%
Grädde eller gräddalternativ
/dl
8.0 dl
0%
Mjölk
/dl
2.0 dl
0%
Jordärtskocka, tvättade med skal
/g
700.0 g
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Rapsolja
/msk
2.0 msk
0%
Timjan, en kvist
/kg
0.0 kg
0%
Citrontimjan, en kvist
/kg
0.0 kg
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Gräslök, skuren
/dl
1.0 dl
0%
Olja, tryffel
/msk
3.0 msk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Champinjoner 600.0 g
-
Schalottenlök, banan 2.0 stk
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Smör 50.0 g
-
Vatten 1.2 l
-
Grädde eller gräddalternativ 8.0 dl
-
Mjölk 2.0 dl
-
Jordärtskocka, tvättade med skal 700.0 g
-
Rapsolja 2.0 msk
-
Timjan, en kvist
-
Citrontimjan, en kvist
-
Salt och peppar
-
Gräslök, skuren 1.0 dl
-
Olja, tryffel 3.0 msk
Förberedelser
-
Gör så här
- Börja med att sätta ugnen på 225*C.
- Skiva jordärtskockorna i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd upp med matolja, timjan, salt och peppar.
- Baka dem mjuka och gyllenbruna i ca 25 minuter. Låt svalna
- Krossa champinjonerna med händerna. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök och svamp i smör. Slå på vatten, buljong och grädde. Låt småkoka i ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och mixa till en slät soppa.
- Smaka upp soppan med vinäger, salt och peppar.
- Fördela jordärtskockorna i tallrikarna. Häll på soppan och droppa i lite tryffelolja och gräslök.