Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Champinjoner 600.0 g
  • Schalottenlök, banan 2.0 stk
  • Vitlöksklyftor 2.0 stk
  • Smör 50.0 g
  • Vatten 1.2 l
  • Grädde eller gräddalternativ 8.0 dl
  • Mjölk 2.0 dl
  • Jordärtskocka, tvättade med skal 700.0 g
  • Rapsolja 2.0 msk
  • Timjan, en kvist
  • Citrontimjan, en kvist
  • Salt och peppar
  • Gräslök, skuren 1.0 dl
  • Olja, tryffel 3.0 msk
  1. Gör så här

    • Börja med att sätta ugnen på 225*C.
    • Skiva jordärtskockorna i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd upp med matolja, timjan, salt och peppar.
    • Baka dem mjuka och gyllenbruna i ca 25 minuter. Låt svalna
    • Krossa champinjonerna med händerna. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök och svamp i smör. Slå på vatten, buljong och grädde. Låt småkoka i ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och mixa till en slät soppa.
    • Smaka upp soppan med vinäger, salt och peppar.
    • Fördela jordärtskockorna i tallrikarna. Häll på soppan och droppa i lite tryffelolja och gräslök.