Ingredienser
Potatiskroketter
-
Vatten 1.0 l
-
Vitpeppar malen 2.0 g
-
Salt 10.0 g
Smaksättning 1
-
Knorr Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
Smaksättning 2
-
Wasabi, japansk pepparrot
-
Miso, vit
Avslutningsvis
-
Ägg (stora, klass A)
-
Panko, ströbröd
Dippsåser
-
Knorr Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
-
Miso, vit
-
Sesamfrön, svarta
-
Knorr Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
-
Äpple, syrligt 1.0 dg
-
Persilja, hackad
Förberedelser
-
Potatiskroketter
- Häll upp vatten, Rama Mat 15% och Milda Såsbas i en bunke.
- Blanda mos, Knorr Umami, salt och peppar.Tillsätt vattnet och mixa i ca 4-5 min.
- Låt moset vila i ca. 15 minuter.
- Dela upp moset i 3 portioner, smaksätt.
-
Smaksättning 1
- Smaka av med Knorr Professional Paprika kryddpuré och Knorr Brynt Lökfond
- Forma till kroketter
-
Smaksättning 2
- Smaka av med Wasabi och miso.
- Forma till kroketter
-
Inför panneringen
- Frys alla smaksattabollar.
-
Avslutningsvis
- Vispa upp ett ägg och lite vatten.
- Panera bollarna i ägg och panko.
- Fritera potatisbollarna och servera dem varma till dippsåserna.
-
Dippsåser
- Dipp 1: Rör ihop majonnäs och Knorr Brynt Lökfond efter behag.
- Dipp 2: Rör ihop majonnäs och sesamfrön med miso och Knorr Grönsaksfond efter behag.
- Dipp 3: Rör ihop majonnäs med svampfond,grovt rivet äpple och färsk persilja efter behag.