2 varianter av krispiga potatiskroketter med 3 dippsåser
Ett härligt snacks som du kan göra i förväg och frysa in. I receptet hittar du även förslag på tre olika dippsåser som passar utmärkt till den krispiga potatispurén men det går alldeles utmärkt att experimentera fram egna varianter!

Ingredienser
2 varianter av krispiga potatiskroketter med 3 dippsåser
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Potatiskroketter
Vatten
/l
1.0 l
0%
Margarin, flytande
/g
90.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg
/g
450.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Vitpeppar malen
/g
2.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Smaksättning 1
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
0.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
0.0 g
0%

Smaksättning 2
Wasabi, japansk pepparrot
/g
0.0 g
0%
Miso, vit
/g
0.0 g
0%
Avslutningsvis
Ägg (stora, klass A)
/st
0.0 st
0%
Panko, ströbröd
/g
0.0 g
0%
Frityrolja
/l
0.0 l
0%
Dippsåser
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/g
300.0 g
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
0.0 g
0%

Miso, vit
/g
0.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
0.0 g
0%
Sesamfrön, svarta
/g
0.0 g
0%
KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
0.0 g
0%
Äpple, syrligt
/g
1.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Potatiskroketter
-
Vatten 1.0 l
-
Margarin, flytande 90.0 g
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
-
Vitpeppar malen 2.0 g
-
Salt 10.0 g
Smaksättning 1
Smaksättning 2
-
Wasabi, japansk pepparrot
-
Miso, vit
Avslutningsvis
-
Ägg (stora, klass A)
-
Panko, ströbröd
-
Frityrolja
Dippsåser
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 300.0 g
-
Miso, vit
-
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
-
Sesamfrön, svarta
-
KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
-
Äpple, syrligt 1.0 g
-
Persilja, hackad
Förberedelser
-
Potatiskroketter
- Häll upp vatten, matlagningsgrädde och matfett i en bunke.
- Blanda mos, Knorr Umami, salt och peppar.Tillsätt vattnet och mixa i ca 4-5 min.
- Låt moset vila i ca. 15 minuter.
- Dela upp moset i 3 portioner, smaksätt.
-
Smaksättning 1
- Smaka av med Knorr Professional Paprika kryddpuré och Knorr Brynt Lökfond
- Forma till kroketter
-
Smaksättning 2
- Smaka av med Wasabi och miso.
- Forma till kroketter
-
Inför panneringen
- Frys alla smaksattabollar.
-
Avslutningsvis
- Vispa upp ett ägg och lite vatten.
- Panera bollarna i ägg och panko.
- Fritera potatisbollarna och servera dem varma till dippsåserna.
-
Dippsåser
- Dipp 1: Rör ihop majonnäs och Knorr Brynt Lökfond efter behag.
- Dipp 2: Rör ihop majonnäs och sesamfrön med miso och Knorr Grönsaksfond efter behag.
- Dipp 3: Rör ihop majonnäs med svampfond,grovt rivet äpple och färsk persilja efter behag.