2 varianter av krispiga potatiskroketter med 3 dippsåser
Ett härligt snacks som du kan göra i förväg och frysa in. I receptet hittar du även förslag på tre olika dippsåser som passar utmärkt till den krispiga potatispurén men det går alldeles utmärkt att experimentera fram egna varianter!

Ingredienser
Potatiskroketter
-
Vatten 1.0 l
-
Margarin, flytande 90.0 g
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
-
Vitpeppar malen 2.0 g
-
Salt 10.0 g
Smaksättning 1
Smaksättning 2
-
Wasabi, japansk pepparrot
-
Miso, vit
Avslutningsvis
-
Ägg (stora, klass A)
-
Panko, ströbröd
-
Frityrolja
Dippsåser
-
Miso, vit
-
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
-
Sesamfrön, svarta
-
KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
-
Äpple, syrligt 1.0 g
-
Persilja, hackad
Förberedelser
-
Potatiskroketter
- Häll upp vatten, matlagningsgrädde och matfett i en bunke.
- Blanda mos, Knorr Umami, salt och peppar.Tillsätt vattnet och mixa i ca 4-5 min.
- Låt moset vila i ca. 15 minuter.
- Dela upp moset i 3 portioner, smaksätt.
-
Smaksättning 1
- Smaka av med Knorr Professional Paprika kryddpuré och Knorr Brynt Lökfond
- Forma till kroketter
-
Smaksättning 2
- Smaka av med Wasabi och miso.
- Forma till kroketter
-
Inför panneringen
- Frys alla smaksattabollar.
-
Avslutningsvis
- Vispa upp ett ägg och lite vatten.
- Panera bollarna i ägg och panko.
- Fritera potatisbollarna och servera dem varma till dippsåserna.
-
Dippsåser
- Dipp 1: Rör ihop majonnäs och Knorr Brynt Lökfond efter behag.
- Dipp 2: Rör ihop majonnäs och sesamfrön med miso och Knorr Grönsaksfond efter behag.
- Dipp 3: Rör ihop majonnäs med svampfond,grovt rivet äpple och färsk persilja efter behag.