Krämig soppa med sparris och ärtor
En lätt, ljuvlig och lyxigt grön vårsoppa toppad med spirulina och färska örter är allt man behöver till förrätt den perfekta vårmiddagen.

Ingredienser
Krämig soppa med sparris och ärtor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Vatten
/l
2.0 l
0%
Ärtor, gröna nyskalade
/g
400.0 g
0%
Sparris, färsk grön skuren i rejäla bitar
/g
500.0 g
0%
Spenat, nysköljd
/g
200.0 g
0%
Vitlöksklyftor, stora
/stk
2.0 stk
0%
Olja, oliv
/dl
1.0 dl
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
35.0 g
0%

Lime, zest av
/st
2.0 st
0%
Citron, zest av
/st
2.0 st
0%
Skyr
/dl
3.0 dl
0%
Spirulina
/msk
3.0 msk
0%
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt!
/g
200.0 g
0%
Färska Gröna Örter Efter Eget Val
/
0.0
0%
Olja Till Stekning
/
0.0
0%
Salt Och Peppar
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Vatten 2.0 l
-
Ärtor, gröna nyskalade 400.0 g
-
Sparris, färsk grön skuren i rejäla bitar 500.0 g
-
Spenat, nysköljd 200.0 g
-
Vitlöksklyftor, stora 2.0 stk
-
Olja, oliv 1.0 dl
-
Lime, zest av 2.0 st
-
Citron, zest av 2.0 st
-
Skyr 3.0 dl
-
Spirulina 3.0 msk
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 200.0 g
-
Färska Gröna Örter Efter Eget Val
-
Olja Till Stekning
-
Salt Och Peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Denna redda soppa kan göras med alla typer av gröna grönsaker, men här har vi använt färska gröna ärtor, grön sparris och spenat.
- Skär ett par vitlöksklyftor i mindre bitar och stek dem gyllene i olivolja i en stekpanna (låt dem inte få för mycket färg, då blir de bittra i smaken ... men de måste vara gyllene och krispiga).
- Lägg spenat, färsk sparris och ärtor i pannan och krydda med lite grönsaksbuljong, salt och peppar. Stek i cirka 2 minuter och lägg i en mixer med vatten, olivolja och lite juice från citrusfrukterna. (Du kan om du vill öka både smak och proteinhalt genom att tillsätta KnorrProfessionalKalvfond till soppan i stället för vatten)
- Mixa ordentligt och värm upp soppan, smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt lite mer olivolja.
- Rör ihop skyr med både saft och skal från citrusfrukterna och stek kikärterna.
- Servera soppan toppad medcitronskyroch knapriga kikärter och strö överspirulina. Garnera med massor av färska örter