Potatis- och purjolökssoppa med tryffel och knaperstekt fläsk
En len och lättälskad soppa som blir ännu lite härligare om den toppas med tryffel och fläsk

Ingredienser
Potatis- och purjolökssoppa med tryffel och knaperstekt fläsk
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Potatis, skalad mjöli
/kg
1.2 kg
0%
Purjolök, vit
/g
400.0 g
0%
Vitlöksklyftor
/stk
2.0 stk
0%
Rapsolja
/msk
4.0 msk
0%
Vatten
/l
1.5 l
0%
Knorr Svampbuljong, pulver 3 x 1,3 kg
/g
20.0 g
0%

Grädde eller gräddalternativ
/dl
6.0 dl
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Olja, tryffel
/msk
1.0 msk
0%
Bacon, rökt torrsaltat
/g
200.0 g
0%
Gräslök, fint skuren
/g
20.0 g
0%
Tryffel, färsk (frivilligt)
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Potatis, skalad mjöli 1.2 kg
-
Purjolök, vit 400.0 g
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Rapsolja 4.0 msk
-
Vatten 1.5 l
-
Grädde eller gräddalternativ 6.0 dl
-
Salt och peppar
-
Olja, tryffel 1.0 msk
-
Bacon, rökt torrsaltat 200.0 g
-
Gräslök, fint skuren 20.0 g
-
Tryffel, färsk (frivilligt) 30.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär potatisen i små bitar. Strimla purjolöken och skiva vitlöken tunt.
- Fräs på potatisen och löken utan att den får färg. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka ca 20 minuter.
- Tillsätt grädden och koka ytterligare i 10 minuter.
- Mixa soppan, den behöver inte vara helt slät. Smaka av med vinäger, tryffelolja, salt och peppar.
- Strimla och stek bacon knaprigt. Låt fettet rinna av på en bit papper.
- Servera soppan med bacon, gräslök och riven färsk tryffel.