Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Potatis, skalad mjöli 1.2 kg
  • Purjolök, vit 400.0 g
  • Vitlöksklyftor 2.0 stk
  • Rapsolja 4.0 msk
  • Vatten 1.5 l
  • Knorr Hönsbuljong lågsalt 3x1kg 40.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 6.0 dl
  • Salt och peppar
  • Olja, tryffel 1.0 msk
  • Bacon, rökt torrsaltat 200.0 g
  • Gräslök, fint skuren 20.0 g
  • Tryffel, färsk (frivilligt) 30.0 g
  1. Gör så här

    • Skär potatisen i små bitar. Strimla purjolöken och skiva vitlöken tunt.
    • Fräs på potatisen och löken utan att den får färg. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka ca 20 minuter.
    • Tillsätt grädden och koka ytterligare i 10 minuter.
    • Mixa soppan, den behöver inte vara helt slät. Smaka av med vinäger, tryffelolja, salt och peppar.
    • Strimla och stek bacon knaprigt. Låt fettet rinna av på en bit papper.
    • Servera soppan med bacon, gräslök och riven färsk tryffel.