Potatis- och purjolökssoppa med tryffel och knaperstekt fläsk
En len och lättälskad soppa som blir ännu lite härligare om den toppas med tryffel och fläsk

Ingredienser
Gör så här
-
Potatis, skalad mjöli 1.2 kg
-
Purjolök, vit 400.0 g
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Rapsolja 4.0 msk
-
Vatten 1.5 l
-
Grädde eller gräddalternativ 6.0 dl
-
Salt och peppar
-
Olja, tryffel 1.0 msk
-
Bacon, rökt torrsaltat 200.0 g
-
Gräslök, fint skuren 20.0 g
-
Tryffel, färsk (frivilligt) 30.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär potatisen i små bitar. Strimla purjolöken och skiva vitlöken tunt.
- Fräs på potatisen och löken utan att den får färg. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka ca 20 minuter.
- Tillsätt grädden och koka ytterligare i 10 minuter.
- Mixa soppan, den behöver inte vara helt slät. Smaka av med vinäger, tryffelolja, salt och peppar.
- Strimla och stek bacon knaprigt. Låt fettet rinna av på en bit papper.
- Servera soppan med bacon, gräslök och riven färsk tryffel.