Menu
+

Gör så här

  • Smör 100.0 g
  • Rapsolja 2.0 msk
  • Lök, tärnad 2.6 kg
  • Salt och peppar
  • Socker 1.0 tsk
  • Vin, vitt 7.5 dl
  • Vatten 2.8 l
  • Timjan
  • Lagerblad 4.0 st
  • Till Servering:
  • Bröd, baguette 1.0 stk
  • Vitlök, klyfta 2.0 stk
  • Ost, gruyère 240.0 g
  • Eventuellt - 6 Tsk Sherry
  1. Gör så här

    • Fräs löken i smör och olja vidmoderat värme så att löken börjar karamelliseras ca 15 minuter. Tillsätt salt, peppar och socker, fortsätt steka tills löken harkaramelliserats ordentligt ca 35 minuter.
    • Tillsätt vitt vin och koka in tills vätskan nästan är borta.
    • Tillsätt vatten, Knorr Brynt Köttbuljong, lagerblad och timjan, koka upp och sjud i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Skiva baguetten i 2,5 cm tjocka skivor och ugnsrosta på båda sidor. Gnid skivorna med vitlök
    • Fördela en ½ tsk sherry i varje ugnsfast soppskål och slå i soppan. Lägg på brödskivan och riven ost och gratinera.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny