Misobakad lax med nudelsallad och sojamajonnäs
Prova vårt nya recept lax och nudelsallad med en krämig sojasås. Här har vi täckt över laxen med miso.

Ingredienser
Miso lax
-
Lax, filé 1.3 kg
-
Miso, vit 400.0 g
-
Limeblad 4.0 n/a
-
Vatten 150.0 ml
Nudelsallad
-
Nudlar, glas 400.0 g
-
Rapsolja 100.0 g
-
Salt(1) 6.0 g
-
Vårlök, skivad 30.0 g
-
Bönor, gröna sojabönor frysta 421.0 g
Sojamajonnäs
-
Soja, japansk 12.0 g
-
Vinäger, vitvin 4.0 g
Till servering
-
Lime 10.0 st
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
Förberedelser
-
Ugns temperatur
Värm ugnen till 100°. -
Miso lax
- Lägg laxen på oljat bleck. Mixa miso, Knorr PROFESSIONAL Ingefärapuré och limeblad. Spä med vatten till krämig konsistens och täck ovansidan av laxen med misoröran. Baka laxen i ugnen till innertemperatur 49°.
-
Nudelsallad
- Blötlägg nudlarna i varmt vatten 5 minuter. Låt sedan nudlarna rinna av. Blanda samman olja, Knorr Kryddpasta Vitlök, HELLMANN`S Seasam Soy Vinaigrette och salt. Vänd ner lök, bönor och dressing i nudlarna.
-
Sojamajonnäs
- Blanda HELLMANN`S REAL Majonnäs, soja och vinäger.
-
Till servering
- Lägg upp laxen och garnera med lime, koriander och sesamfrön. Servera med nudelsalladen och sojamajonnäsen.