Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Torskfilé

  • Torsk, filé 1.0 kg
  • utan ben och skinn (eller annan vit fisk)
  • Salt
  • Ägg, flytande pastöriserade 2.0 dl
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 1.0 l
  • Knorr Fiskbuljong, pulver 3 x 1,5 kg 10.0 g
  • vitpeppar stött

Rödbetor

  • Rödbeta, inlagd tärnad 750.0 g
  • Knorr Texture 6 x 1 kg 65.0 g
  • 400 g lag från de inlagda rödbetorna

Rökta bacontärningar

  • Fläsk 1.0 kg
  • rått, saltat, i grovt skurna tärningar (bacon), som kokts i vatten och svalnat
  • Ägg, flytande pastöriserade 1.5 dl
  • Äggula, flytande pastöriserad 0.5 dl
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 1.5 dl
  • MAIZENA Tapioka 4 x 2 kg 30.0 g
  • Knorr Skinkbuljong, pulver 3 x 1,5 kg 30.0 g
  • Knorr Professional Intense flavours Deep Smoke 6 x 400ml 30.0 g

Senapskräm

  • vatten 1.0 l
  • Knorr Hönsbuljong, pasta 2 x 1 kg 40.0 g
  • Knorr Mat 15%, Låglaktos 8 x 1 L 500.0 ml
  • KNORR Roux light thickening 6 x 1 kg 110.0 g
  • Salt 2.0 g
  • Vitpeppar malen 1.0 g
  • MAILLE Senap Dijon Original 12 x 215 g
  • Maille grovkorning senap
  1. Torskfilé

    • Mixa fisk och salt, kör slätt.
    • Tillsätt äggen och kör slätt.
    • Tillsätt Knorr Visp och kryddor. Mixa till fast konsistens.
    • Spritsa ut färsen i portionsbitar (storlek som en torskfilé) och ånga den färdig i ca 10-20 min beroende på storlek.
    • Servera fisken varm på tallriken, gärna delad i tre bitar, och häll över senapssåsen.
  2. Rödbetor

    • Värm rödbetorna och lagen till ca 50 grader. Obs! Får ej koka.
    • Blanda rödbetorna och lagen med Knorr Texture och häll massan på ett fat. Kyl i ca 4-5 timmar – gärna till dagen efter.
    • Stick ut rundlar i olika storlekar så att de liknar hemmagjorda inlagda rödbetor. Lagom tjocklek är ca 1-1,5 cm.
  3. Rökta bacontärningar

    • Blanda baconköttet med ägg och skinkbuljongpulver till en stadig färs. Tillsätt övriga ingredienser och kör slätt.
    • Bred ut baconfärsen på en bakplåt med bakplåtspapper i ½ till 1 cm tjockt lager. Baka i ugn på kombi 50/50 på 85 grader i ca 10 minuter. Låt svalna täckt.
    • Skär i önskad storlek och form innan servering.
    • Vänd ditt bacon i lite extra Knorr Professional Intense Flavours, Deep Smoke innan servering.
  4. Senapskräm

    • Koka upp buljong och vatten.
    • Tillsätt Knorr ljus redning och koka upp såsen.
    • Tillsätt Knorr Mat, kryddorna och koka såsen i 1 minut.
    • Smaka av såsen med senap och servera tillsammans med torsken.