Sallad på betor, selleri och äpple
Ett höstigt, färgsprakande och läckert tillbehör gjort på olika sorters betor, rostat bovete och äpple.

Ingredienser
Sallad på betor, selleri och äpple
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Gulbeta
/g
600.0 g
0%
Rödbeta, skalade
/g
700.0 g
0%
Blekselleri, tärnad
/g
110.0 g
0%
Äpple (Aroma)
/g
120.0 g
0%
Bovete
/g
15.0 g
0%
Evt. Libbsticka
/
0.0
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Gulbeta 600.0 g
-
Rödbeta, skalade 700.0 g
-
Blekselleri, tärnad 110.0 g
-
Äpple (Aroma) 120.0 g
-
Bovete 15.0 g
-
Evt. Libbsticka
Förberedelser
-
Gör så här
- Koka 500 g gulbeta och 500 g rödbeta mjuka i lättsaltat vatten. Kyl ner och skär sedan i klyftor.
- Hyvla 100 g gulbeta och 100 g rödbeta tunt på mandolin. Hyvla även bleksellerin tunt påmandolin och lägg i isvatten. Hyvla äpplet tunt och plocka libbstickan.
- Rosta bovetet i torr, het panna.
- Vänd ner betorna, bleksellerin, äpplena och libbstickan i HELLMANN’S Citrus Vinaigrette tillsammans med salt och peppar.