Menu

Ingredienser

+

Kryddpasta

  • Rapsolja 40.0 g
  • Gul currypasta 35.0 g
  • Schalottenlök, strimlad 120.0 g
  • Ingefära, färsk strimlad 30.0 g
  • Limeblad, rivna 3.0 st
  • Vitlök, skivad 20.0 g
  • Citrongräs, fint hackad 2.0 st

Thaicurry med kyckling

Till servering

  • Limejuice 60.0 g
  • Mynta, blad 38.0 g
  • Basilika, thai 30.0 g
  • Ris, jasmin

Detta är en rätt inspirerad från norra Thailand. När det kommer till soppa från Thailand tänker vi ofta att den ska vara kryddad med kokosmjölk, men den här soppan är helt utan kokos. Trots det är det mycket thaikänsla i den här härliga rätten.

...

Förberedelser

  1. Kryddpasta

    • Lägg olja, currypasta, schalottenlök, ingefära, limeblad, vitlök och citrongräs i skålen till en matberedare. Mixa blandningen slät. Om det behövs, tillsätt lite vatten.
  2. Thaicurry med kyckling

    • Fräs kryddpastan i oljan tills den börjar dofta och släppa olja. Häll på vatten, Knorr Kycklingfond och fisksås, och koka upp.
    • Tillsättsedan kål, broccoli, kyckling, morötter och böngroddar. Ge detta ett snabbt uppkok och låt det sedan sjuda tills kycklingen är klar.
  3. Till servering

    • Krydda med lime och garnera soppan med basilika och mynta före servering.
    • Servera med jasminris.
  4. Tips

    • Vitkålen kan bytas ut mot kinakål.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny