Ingredienser
Kryddpasta
-
Rapsolja 40.0 g
-
Gul currypasta 35.0 g
-
Schalottenlök, strimlad 120.0 g
-
Ingefära, färsk strimlad 30.0 g
-
Limeblad, rivna 3.0 st
-
Vitlök, skivad 20.0 g
-
Citrongräs, fint hackad 2.0 st
Thaicurry med kyckling
-
Vatten 2.5 l
-
KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 75.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 20.0 g
-
Kycklingkött, strimlat 750.0 g
-
Vitkål, strimlad 300.0 g
-
Broccoli, i små buketter 250.0 g
-
Morot, skalad skivad 250.0 g
-
Böngroddar 167.0 g
Till servering
-
Limejuice 60.0 g
-
Mynta, blad 38.0 g
-
Basilika, thai 30.0 g
-
Ris, jasmin
Förberedelser
-
Kryddpasta
Lägg olja, currypasta, schalottenlök, ingefära, limeblad, vitlök och citrongräs i skålen till en matberedare. Mixa blandningen slät. Om det behövs, tillsätt lite vatten.
-
Thaicurry med kyckling
Fräs kryddpastan i oljan tills den börjar dofta och släppa olja. Häll på vatten, Knorr Kycklingfond och fisksås, och koka upp.
Tillsättsedan kål, broccoli, kyckling, morötter och böngroddar. Ge detta ett snabbt uppkok och låt det sedan sjuda tills kycklingen är klar.
-
Till servering
Krydda med lime och garnera soppan med basilika och mynta före servering. Servera med jasminris.
-
Tips
Vitkålen kan bytas ut mot kinakål.