Menu

Ingredienser

+

Kryddpasta

  • Rapsolja 40.0 g
  • Gul currypasta 35.0 g
  • Schalottenlök, strimlad 120.0 g
  • Ingefära, färsk strimlad 30.0 g
  • Limeblad, rivna 3.0 st
  • Vitlök, skivad 20.0 g
  • Citrongräs, fint hackad 2.0 st

Thaicurry med kyckling

Till servering

  • Limejuice 60.0 g
  • Mynta, blad 38.0 g
  • Basilika, thai 30.0 g
  • Ris, jasmin

Förberedelser

  1. Kryddpasta

    • Lägg olja, currypasta, schalottenlök, ingefära, limeblad, vitlök och citrongräs i skålen till en matberedare. Mixa blandningen slät. Om det behövs, tillsätt lite vatten.
  2. Thaicurry med kyckling

    • Fräs kryddpastan i oljan tills den börjar dofta och släppa olja. Häll på vatten, Knorr Kycklingfond och fisksås, och koka upp.
    • Tillsättsedan kål, broccoli, kyckling, morötter och böngroddar. Ge detta ett snabbt uppkok och låt det sedan sjuda tills kycklingen är klar.
  3. Till servering

    • Krydda med lime och garnera soppan med basilika och mynta före servering.
    • Servera med jasminris.
  4. Tips

    • Vitkålen kan bytas ut mot kinakål.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny