Curry med gråärta
Mättande klassisk vegancurry med klimatsmart gråärta och rotfrukter! Håll den glutenfri genom att servera med havre-ris, blomkålsris eller breda risnudlar.
Receptet är vegan, glutenfritt, laktosfritt och mjölkfritt.

Ingredienser
Curry med gråärta
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Rapsolja
/ml
50.0 ml
0%
Lök, gul skivad
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
100.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
100.0 g
0%

Knorr Professional Curry kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
130.0 g
0%

Kokosmjölk, konserverad 24%
/l
1.0 l
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
60.0 g
0%

Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
60.0 g
0%

Koriander, färsk hackad
/g
0.0 g
0%
Sås Steg 2
/
0.0
0%
Grytrotfrukter blandade
/kg
1.0 kg
0%
Gråärta el. kikärtor, förkokta
/kg
1.0 kg
0%
Tomater nerskurna
/g
400.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Rapsolja 50.0 ml
-
Lök, gul skivad 300.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Vatten 1.0 l
-
Koriander, färsk hackad
-
Sås Steg 2
-
Grytrotfrukter blandade 1.0 kg
-
Gråärta el. kikärtor, förkokta 1.0 kg
-
Tomater nerskurna 400.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
Steg 1- Stek löken mjuk tillsammans med kryddpuréerna i olja. Kyl ner.
- Blanda samman kokosmjölk, kallt vatten, Knorr Tomatino och Knorr Brynt Lökfond. Rör på högsta hastighet åt ett håll och tillsätt Knorr Cold Base Stärkelse Redning successivt. Låt såsen kall svälla i 10 minuter och tillsätt den stekta löken.
- Görs såsen i stora mängder: Börja med 30 % kall vätska, rör på högsta hastighet åt ett håll och tillsätt redning samt vätska i omgångar.
Steg 2·- Blanda samman rotfrukter, tomat och gråärtor i ett bleck. Slå såsen över. Baka av vid 180 grader i 20–25 minuter.
- Servera med kokt korngryn eller havre-ris samt färsk koriander.