Curry med gråärta
Mättande klassisk vegancurry med klimatsmart gråärta och rotfrukter! Håll den glutenfri genom att servera med havre-ris, blomkålsris eller breda risnudlar.
Receptet är vegan, glutenfritt, laktosfritt och mjölkfritt.

Ingredienser
Gör så här
-
Rapsolja 50.0 ml
-
Lök, gul skivad 300.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Vatten 1.0 l
-
Koriander, färsk hackad
-
Sås Steg 2
-
Grytrotfrukter blandade 1.0 kg
-
Gråärta el. kikärtor, förkokta 1.0 kg
-
Tomater nerskurna 400.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
Steg 1- Stek löken mjuk tillsammans med kryddpuréerna i olja. Kyl ner.
- Blanda samman kokosmjölk, kallt vatten, Knorr Tomatino och Knorr Brynt Lökfond. Rör på högsta hastighet åt ett håll och tillsätt Knorr Cold Base Stärkelse Redning successivt. Låt såsen kall svälla i 10 minuter och tillsätt den stekta löken.
- Görs såsen i stora mängder: Börja med 30 % kall vätska, rör på högsta hastighet åt ett håll och tillsätt redning samt vätska i omgångar.
Steg 2·- Blanda samman rotfrukter, tomat och gråärtor i ett bleck. Slå såsen över. Baka av vid 180 grader i 20–25 minuter.
- Servera med kokt korngryn eller havre-ris samt färsk koriander.