+

Ankbröst

  • Ankbröst (magret de canard) 1.5 kg
  • Smör, osaltat 100 g
  • Vitlök, skalad 20 g
  • Timjan 5 g

Murklor med kycklingfärs

  • Svamp, murkla torkad 40 g
  • Kyckling, bröstfilé 200 g
  • Salt 20 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) 150 ml
  • Äggvita 100 g
  • Blommor, ätliga 100 g

Saltbakad selleri

  • Rotselleri, tärnad 1 kg

Viltsås

  1. Ankbröst

    • Putsa köttet och ta bort eventuella senor.
    • Lägg köttet med skinnsidan nedåt i en torr panna och stek på medelvärme. Vänd köttet när skinnet är gyllene och krispigt.
    • Höj värmen och tillsätt smör, timjan och vitlök. Ös smöret över köttet med jämna mellanru
    • Ställ in köttet i ugnen på 150 grader i 12 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter. Halvera brösten på längden.
  2. Murklor med kycklingfärs

    • Skölj murklorna i vatten flera gånger för att få bort all sand. Hacka hälften av murklorna.
    • Skär kycklingbröstet i mindre bitar och mixa till en slät färs tillsammans med saltet. Tillsätt grädden lite åt gången och slutligen äggvitan.
    • Vänd ner de hackade murklorna i färsen och spritsa blandningen i de hela murklorna.
    • Stek svampen i smör och timjan strax innan servering.
  3. Saltbakad selleri

    • Skär bort underdelen på rotsellerihuvudena. Täck en bit aluminiumfolie med salt och lägg rotsellerihuvudena ovanpå med den skurna sidan nedåt. Täck alltsammans med aluminiumfolie.
    • Baka i 45 minuter i 180 grader tills de är genomstekta. Skär rotsellerihuvudena i fem skivor och stick sedan ut rundlar i passande storlek.
    • Stek den ena sidan i lite smör och lägg på tallrik strax innan servering. Garnera sellerin med två murklor, glasört och ätliga blommor.
  4. Viltsås

    • Stek löken gyllene i 30g av smöret. Tillsätt brun farin och honung och låt karamellisera.
    • Tillsätt timjan, pepparkorn och vinäger. Reducera.
    • Tillsätt rödvinet och reducera till hälften.
    • Tillsätt slutligen Knorr Professional Vilt- och Kycklingfond samt vatten och reducera ytterligare till hälften.
    • Sila såsen och smaka av med resterande smör, salt och citronsaft.
+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto