Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Vaniljsemifreddo

Saltkaramell med vinäger

Tarte tatin

  • Äpple, rött sött 1.0 stk
  • Smördeg
  • Saltkaramell
  1. Vaniljsemifreddo

    • Blanda dessertingrediensen med mjölken. Tillsätt grädden. Värm socker- och äggskummet över ett vattenbad till 84 grader. Låt det svalna. Vänd försiktigt ner socker- och äggskummet i vaniljsåsen. Frys till -14 grader.
    • Tips: kör semifreddon i en mixer tills den är fluffig innan du serverar den.
  2. Saltkaramell med vinäger

    • Värm sockret i en tjockbottnad kastrull tills det blir mörkbrunt. Tillsätt grädden under omrörning med en visp. Tillsätt vinäger. Koka upp lite och smaka av med salt.
  3. Tarte tatin

    • Skala ett äpple och riv det. Dela upp det rivna äpplet i åtta portioner. Tillsätt rikligt med karamell i botten av kastrullen. Lägg äppelskivorna på botten. Lägg smördegen ovanpå äpplena så att degen når kanten av kastrullen på alla sidor. Värm din tatin tills äpplena är karamelliserade. Grädda i ugnen vid 200 grader i 10 minuter.