Tarte tatin, vaniljsemifreddo och saltkaramell med vinäger
Härlig söt karamelliserad fransk äpple tarte tillsammans med krämig glass blir det perfekta avslutet på en god middag.

Ingredienser
Tarte tatin, vaniljsemifreddo och saltkaramell med vinäger
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Vaniljsemifreddo
Mjölk
/dl
5.0 dl
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/dl
5.0 dl
0%
CARTE D'OR Vaniljsås, Gammaldags 1 x 1,6 kg
/g
160.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Ägg
/stk
4.0 stk
0%
Socker
/g
120.0 g
0%
Saltkaramell med vinäger
Socker
/g
500.0 g
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/g
500.0 g
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/g
50.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Salt
/g
0.0 g
0%
Tarte tatin
Äpple, rött sött
/stk
1.0 stk
0%
Smördeg
/g
0.0 g
0%
Saltkaramell
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Vaniljsemifreddo
-
Mjölk 5.0 dl
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
-
Ägg 4.0 stk
-
Socker 120.0 g
Saltkaramell med vinäger
-
Socker 500.0 g
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 500.0 g
-
Salt
Tarte tatin
-
Äpple, rött sött 1.0 stk
-
Smördeg
-
Saltkaramell
Förberedelser
-
Vaniljsemifreddo
- Blanda dessertingrediensen med mjölken. Tillsätt grädden. Värm socker- och äggskummet över ett vattenbad till 84 grader. Låt det svalna. Vänd försiktigt ner socker- och äggskummet i vaniljsåsen. Frys till -14 grader.
- Tips: kör semifreddon i en mixer tills den är fluffig innan du serverar den.
-
Saltkaramell med vinäger
- Värm sockret i en tjockbottnad kastrull tills det blir mörkbrunt. Tillsätt grädden under omrörning med en visp. Tillsätt vinäger. Koka upp lite och smaka av med salt.
-
Tarte tatin
- Skala ett äpple och riv det. Dela upp det rivna äpplet i åtta portioner. Tillsätt rikligt med karamell i botten av kastrullen. Lägg äppelskivorna på botten. Lägg smördegen ovanpå äpplena så att degen når kanten av kastrullen på alla sidor. Värm din tatin tills äpplena är karamelliserade. Grädda i ugnen vid 200 grader i 10 minuter.