Menu

Ingredienser

+

Sorbet

  • Rabarber, glas 500.0 g
  • Socker, florsocker 20.0 g
  • Socker 100.0 g
  • Vaniljstång, en halv delad och urgröpt
  • Vin, vitt 200.0 g
  • Vatten 100.0 g
  • Yoghurt, grekisk 6% 300.0 g
  • Jordgubbar, frysta 100.0 g
  • Jordgubbar, färska kvartade 200.0 g
  • Ängssyra, 20-30 blad från röd ängsyra

Vit chokladgranola

  • Choklad, vit riven eller fint hackad 150.0 g
  • Pumpakärnor 30.0 g
  • Solrosfrön 30.0 g
  • Mandel, macona salta hackade 30.0 g
  • Bovete, helt 30.0 g
  • Havregryn 40.0 g
  • Smör 30.0 g

Vaniljskum

Jordgubbssemifreddo


Efter en rejäl påskmåltid är det gott med något fräscht och lite syrligt på maten. I den här rosaskimrande desserten, som nästan blir en försmak på sommaren, möts len sorbet, krämig semifreddo, luftigt vaniljskum och krispig vaniljgranola. Tack för den här påsken!

...

Förberedelser

  1. Sorbet

    • Skala och putsa rabarbern, och lägg skal och puts i en kastrull. 
    • Skär rabarbern i långa remsor (ca 3 per rabarber) och lägg dem på en plåt. Pudra med florsocker och baka på 160 grader halvånga i ca 2 minuter. Kyl ner hastigt! 
    • Tillsätt strösocker, vitt vin, vaniljstång och vatten. Sjud på medelvärme i ca 10 minuter. Dra åt sidan och lägg i de frysta jordgubbarna. Låt svalna och sila sedan av. Du har nu grunden till din sorbet färdig.  
    • Blanda 500 g av lagen med 300 g yoghurt. Kör blandningen i en glassmaskin eller frys i pacojetburkar. 
  2. Vit chokladgranola

    • Blanda alla ingredienser och sprid ut på en plåt. Baka i ca 8 minuter på 175 grader. Låt svalna.
  3. Vaniljskum

    • Blanda vaniljpulvret med hälften av mjölken. När det löst sig, tillsätt resten av mjölken. Häll blandningen i sifonen, ladda med 2 patroner och ställ kallt fram tills servering. 
  4. Jordgubbssemifreddo

    • Rårör jordgubbarna. När jordgubbarna är tinade blandar du i mjölk och vispgrädde. Avsluta med att blanda i moussebasen under vispning, så att jordgubbarna mosas. Frys i lämplig form, gärna i silpat. 
    • Montera desserten enligt bild!
Produkter
Recept
Favoriter
Meny