Inkokt glasrabarber, semifreddo på jordgubbar, rabarber- & yoghurtsorbet
Efter en rejäl påskmåltid är det gott med något fräscht och lite syrligt på maten. I den här rosaskimrande desserten, som nästan blir en försmak på sommaren, möts len sorbet, krämig semifreddo, luftigt vaniljskum och krispig vaniljgranola. Tack för den här påsken!

Ingredienser
Inkokt glasrabarber, semifreddo på jordgubbar, rabarber- & yoghurtsorbet
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sorbet
Rabarber, glas
/g
500.0 g
0%
Socker, florsocker
/g
20.0 g
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Vaniljstång, en halv delad och urgröpt
/st
0.0 st
0%
Vin, vitt
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
100.0 g
0%
Yoghurt, grekisk 6%
/g
300.0 g
0%
Jordgubbar, frysta
/g
100.0 g
0%
Jordgubbar, färska kvartade
/g
200.0 g
0%
Ängssyra, 20-30 blad från röd ängsyra
/kg
0.0 kg
0%
Vit chokladgranola
Choklad, vit riven eller fint hackad
/g
150.0 g
0%
Pumpakärnor
/g
30.0 g
0%
Solrosfrön
/g
30.0 g
0%
Mandel, macona salta hackade
/g
30.0 g
0%
Bovete, helt
/g
30.0 g
0%
Havregryn
/g
40.0 g
0%
Smör
/g
30.0 g
0%
Vaniljskum
CARTE D'OR Vaniljsås, Gammaldags 1 x 1,6 kg
/g
100.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Mjölk, standard
/g
500.0 g
0%
Jordgubbssemifreddo
CARTE D'OR Moussebas till desserter 1 x 1,8 kg
/g
90.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Mjölk
/g
200.0 g
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/g
300.0 g
0%
Jordgubbar, frysta
/g
160.0 g
0%
Socker
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sorbet
-
Rabarber, glas 500.0 g
-
Socker, florsocker 20.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Vaniljstång, en halv delad och urgröpt
-
Vin, vitt 200.0 g
-
Vatten 100.0 g
-
Yoghurt, grekisk 6% 300.0 g
-
Jordgubbar, frysta 100.0 g
-
Jordgubbar, färska kvartade 200.0 g
-
Ängssyra, 20-30 blad från röd ängsyra
Vit chokladgranola
-
Choklad, vit riven eller fint hackad 150.0 g
-
Pumpakärnor 30.0 g
-
Solrosfrön 30.0 g
-
Mandel, macona salta hackade 30.0 g
-
Bovete, helt 30.0 g
-
Havregryn 40.0 g
-
Smör 30.0 g
Vaniljskum
-
Mjölk, standard 500.0 g
Jordgubbssemifreddo
-
Mjölk 200.0 g
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 300.0 g
-
Jordgubbar, frysta 160.0 g
-
Socker 30.0 g
Förberedelser
-
Sorbet
- Skala och putsa rabarbern, och lägg skal och puts i en kastrull.
- Skär rabarbern i långa remsor (ca 3 per rabarber) och lägg dem på en plåt. Pudra med florsocker och baka på 160 grader halvånga i ca 2 minuter. Kyl ner hastigt!
- Tillsätt strösocker, vitt vin, vaniljstång och vatten. Sjud på medelvärme i ca 10 minuter. Dra åt sidan och lägg i de frysta jordgubbarna. Låt svalna och sila sedan av. Du har nu grunden till din sorbet färdig.
- Blanda 500 g av lagen med 300 g yoghurt. Kör blandningen i en glassmaskin eller frys i pacojetburkar.
-
Vit chokladgranola
- Blanda alla ingredienser och sprid ut på en plåt. Baka i ca 8 minuter på 175 grader. Låt svalna.
-
Vaniljskum
- Blanda vaniljpulvret med hälften av mjölken. När det löst sig, tillsätt resten av mjölken. Häll blandningen i sifonen, ladda med 2 patroner och ställ kallt fram tills servering.
-
Jordgubbssemifreddo
- Rårör jordgubbarna. När jordgubbarna är tinade blandar du i mjölk och vispgrädde. Avsluta med att blanda i moussebasen under vispning, så att jordgubbarna mosas. Frys i lämplig form, gärna i silpat.
- Montera desserten enligt bild!