Rårörda jordgubbar, syrad vaniljvisp med mandel & kokos crumbel
Det finns en anledning till att de bästa fruktdesserterna är gjorda på samma enkla vis: frukt/bär + kaka + vaniljsås/visp = Alltid gott! Receptet här går att variera allt eftersom bär och fruktsäsongen förändras.

Ingredienser
Rårörda jordgubbar, syrad vaniljvisp med mandel & kokos crumbel
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Jordgubbarna
Jordgubbar
/g
650.0 g
0%
Socker
/msk
3.0 msk
0%
Gör mandelcrumble
Vetemjöl
/g
50.0 g
0%
Socker
/g
50.0 g
0%
Kokos, riven
/g
50.0 g
0%
Mandelmjöl
/g
50.0 g
0%
Salt fint
/g
2.0 g
0%
Smör
/g
75.0 g
0%
Inför servering
Grädde eller gräddalternativ
/dl
3.0 dl
0%
Yoghurt, turkisk 10%
/g
150.0 g
0%
Vaniljsocker
/tsk
2.0 tsk
0%
Socker, florsocker
/msk
1.0 msk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Jordgubbarna
-
Jordgubbar 650.0 g
-
Socker 3.0 msk
Gör mandelcrumble
-
Vetemjöl 50.0 g
-
Socker 50.0 g
-
Kokos, riven 50.0 g
-
Mandelmjöl 50.0 g
-
Salt fint 2.0 g
-
Smör 75.0 g
Inför servering
-
Grädde eller gräddalternativ 3.0 dl
-
Yoghurt, turkisk 10% 150.0 g
-
Vaniljsocker 2.0 tsk
-
Socker, florsocker 1.0 msk
Förberedelser
-
Jordgubbarna
- Dela jordgubbarna och pudra med sockret, låt dra i minst 1 timma så att de saftar till sig.
-
Gör mandelcrumble
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda samtliga ingredienser till en smulig massa, häll upp på plåt.
- Baka av i ugn i 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Förvara tort!
-
Inför servering
- Blanda grädde, yoghurt, vanilj och florsocker, vispa lätt fluffig!
- Varva jordgubbarna med vispen och toppa med kaksmulor