Rårörda jordgubbar, syrad vaniljvisp med mandel & kokos crumbel
Det finns en anledning till att de bästa fruktdesserterna är gjorda på samma enkla vis: frukt/bär + kaka + vaniljsås/visp = Alltid gott! Receptet här går att variera allt eftersom bär och fruktsäsongen förändras.

Ingredienser
Jordgubbarna
-
Jordgubbar 650.0 g
-
Socker 3.0 msk
Gör mandelcrumble
-
Vetemjöl 50.0 g
-
Socker 50.0 g
-
Kokos, riven 50.0 g
-
Mandelmjöl 50.0 g
-
Salt fint 2.0 g
-
Smör 75.0 g
Inför servering
-
Grädde eller gräddalternativ 3.0 dl
-
Yoghurt, turkisk 10% 150.0 g
-
Vaniljsocker 2.0 tsk
-
Socker, florsocker 1.0 msk
Förberedelser
-
Jordgubbarna
- Dela jordgubbarna och pudra med sockret, låt dra i minst 1 timma så att de saftar till sig.
-
Gör mandelcrumble
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda samtliga ingredienser till en smulig massa, häll upp på plåt.
- Baka av i ugn i 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Förvara tort!
-
Inför servering
- Blanda grädde, yoghurt, vanilj och florsocker, vispa lätt fluffig!
- Varva jordgubbarna med vispen och toppa med kaksmulor