Eton mess med citron och hallon
En oemotståndlig klassiker som vi gjort ännu lite härligare med hjälp av citroncurd, hallon och en spännande kryddig maräng. Dig in!

Ingredienser
Citron curd
-
Citron, juice färskpressad 100.0 g
-
Citron,zest 10.0 g
-
Ägg 4.0 stk
-
Socker 100.0 g
-
Smör 130.0 g
-
Gelatin, blad 2.0 st
Kryddig maräng
-
Ättika 12%, till rengöring av bunke
-
Äggvita (35g) 8.0 st
-
Socker 400.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 1.0 tsk
-
Chili, flakes
-
Svartpeppar, grovmald nymald
Hallonsås
-
Hallon, frusna 500.0 ml
-
Socker, florsocker 20.0 g
Vid servering
-
Vispad Grädde
Förberedelser
-
Citron curd
- Koka upp socker smör, citronsaft och citronskal.
- Rör därefter i äggen och de blötlagda gelatinbladen. Koka upp och sila blandningen.
- Kyl din curd.
-
Kryddig maräng
- Rengör en bunke med hjälp av ättika.
- Vispa äggvitor, citron och 3 msk av sockret till ett skum.
- Tillsätt resten av sockret och vispa till en hård maräng.
- Bred ut marängen med en matsked på en bakmatta i silikon eller bakplåtspapper. Strö över peppar och chili.
- Torka i ugn 70°C i stilla och torr ugn över natten ca 6-8 timmar. Förvara torrt
-
Hallonsås
- Koka ihop hallon och florsocker i ca 10 minuter. Sila och kyl
-
Vid servering
- Lägg citroncurd i en djup skål. Toppa med färska hallon och hallonsås samt lättvispad visp. Avsluta med att knäcka över lite marängflarn.