Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Citron curd

  • Citron, juice färskpressad 100.0 g
  • Citron,zest 10.0 g
  • Ägg 4.0 stk
  • Socker 100.0 g
  • Smör 130.0 g
  • Gelatin, blad 2.0 st

Kryddig maräng

  • Ättika 12%, till rengöring av bunke
  • Äggvita (35g) 8.0 st
  • Socker 4.0 dl
  • Citron, juice färskpressad 1.0 tsk
  • Chili, flakes
  • Svartpeppar, grovmald nymald

Hallonsås

  • Hallon, frusna 5.0 dl
  • Socker, florsocker 2.0 dg
  1. Citron curd

    • Koka upp socker smör, citronsaft och citronskal. 
    • Rör därefter i äggen och de blötlagda gelatinbladen. Koka upp och sila blandningen. 
    • Kyl din curd. 
  2. Kryddig maräng

    • Rengör en bunke med hjälp av ättika.
    • Vispa äggvitor, citron och 3 msk av sockret till ett skum.
    • Tillsätt resten av sockret och vispa till en hård maräng. 
    • Bred ut marängen med en matsked på en bakmatta i silikon eller bakplåtspapper. Strö över peppar och chili.
    • Torka i ugn 70°C i stilla och torr ugn över natten ca 6-8 timmar. Förvara torrt
  3. Hallonsås

    • Koka ihop hallon och florsocker i ca 10 minuter. Sila och kyl
  4. Vid servering

    • Lägg citroncurd i en djup skål. Toppa med färska hallon och hallonsås samt lättvispad visp. Avsluta med att knäcka över lite marängflarn.