Eton mess med citron och hallon
En oemotståndlig klassiker som vi gjort ännu lite härligare med hjälp av citroncurd, hallon och en spännande kryddig maräng. Dig in!

Ingredienser
Eton mess med citron och hallon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr1.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Citron curd
Citron, juice färskpressad
/g
100.0 g
0%
Citron,zest
/g
10.0 g
0%
Ägg
/stk
4.0 stk
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Smör
/g
130.0 g
0%
Gelatin, blad
/st
2.0 st
0%
Kryddig maräng
Ättika 12%, till rengöring av bunke
/g
0.0 g
0%
Äggvita (35g)
/st
8.0 st
0%
Socker
/ml
400.0 ml
0%
Citron, juice färskpressad
/tsk
1.0 tsk
0%
Chili, flakes
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald nymald
/kg
0.0 kg
0%
Hallonsås
Hallon, frusna
/ml
500.0 ml
0%
Socker, florsocker
/g
20.0 g
0%
Vid servering
Vispad Grädde
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Citron curd
-
Citron, juice färskpressad 100.0 g
-
Citron,zest 10.0 g
-
Ägg 4.0 stk
-
Socker 100.0 g
-
Smör 130.0 g
-
Gelatin, blad 2.0 st
Kryddig maräng
-
Ättika 12%, till rengöring av bunke
-
Äggvita (35g) 8.0 st
-
Socker 400.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 1.0 tsk
-
Chili, flakes
-
Svartpeppar, grovmald nymald
Hallonsås
-
Hallon, frusna 500.0 ml
-
Socker, florsocker 20.0 g
Vid servering
-
Vispad Grädde
Förberedelser
-
Citron curd
- Koka upp socker smör, citronsaft och citronskal.
- Rör därefter i äggen och de blötlagda gelatinbladen. Koka upp och sila blandningen.
- Kyl din curd.
-
Kryddig maräng
- Rengör en bunke med hjälp av ättika.
- Vispa äggvitor, citron och 3 msk av sockret till ett skum.
- Tillsätt resten av sockret och vispa till en hård maräng.
- Bred ut marängen med en matsked på en bakmatta i silikon eller bakplåtspapper. Strö över peppar och chili.
- Torka i ugn 70°C i stilla och torr ugn över natten ca 6-8 timmar. Förvara torrt
-
Hallonsås
- Koka ihop hallon och florsocker i ca 10 minuter. Sila och kyl
-
Vid servering
- Lägg citroncurd i en djup skål. Toppa med färska hallon och hallonsås samt lättvispad visp. Avsluta med att knäcka över lite marängflarn.