Lime & kokos brûlée
Creme Brûlée är ursprungligen en klassisk fransk vaniljcrèmedessert, här en variant smaksatt med kokos och limesom inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många

Ingredienser
Lime & kokos brûlée
-
Limezest 5.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 600.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Lime & kokos brûlée
- Koka upp kokosmjölk,grädde och lime zest vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE DÒR Crème Brûlée, torrvara med en del av kokosmjölken, tillsätt därefter den resterande kokosmjölken i en gryta. Sjud vid moderat värme i 2 minuter under omrörning.
- Portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar och låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!