Traditionella desserter med immigrantens influenser i kombination med rik tillgång på rörsocker, har skapat stor mångfald bland söta bakverk och desserter i Brasilien. Creme Brûlée är ursprungligen en klassisk fransk vaniljcrèmesdessert med bränd karamell. Här en variant som inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många. Prova att smaksätta CARTE DÒR Creme Brûleé med smaker som exempelvis apelsinskal och kanel, anis, ingefära eller citron och timjan.

Ingredienser
Lime & kokos brûlée
-
Limezest 5.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 600.0 ml
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Lime & kokos brûlée
- Koka upp kokosmjölk,Rama Visp 31% och lime zest vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE DÒR Crème Brûlée, torrvara med en del av kokosmjölken, tillsätt därefter den resterande kokosmjölken i en gryta. Sjud vid moderat värme i 2 minuter under omrörning.
- Portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar och låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!