Menu

Ingredienser

+

Lime & kokos brûlée

  • Limezest 5.0 g
  • Kokosmjölk, konserverad 24% 600.0 ml
  • CARTE D'OR Crème Brûlée 1 x 1,08 kg 130.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 600.0 ml

Vid servering

  • Socker, rör 50.0 g

Creme Brûlée är ursprungligen en klassisk fransk vaniljcrèmedessert, här en variant smaksatt med kokos och limesom inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många

...

Förberedelser

  1. Lime & kokos brûlée

    • Koka upp kokosmjölk,grädde och lime zest vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
    • Blanda CARTE DÒR Crème Brûlée,torrvara med en del av kokosmjölken, tillsätt därefter den resterande kokosmjölken i en gryta. Sjud vid moderat värme i 2 minuter under omrörning.
    • Portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar och låt dem stelna i kylen.
  2. Vid servering

    • Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!
Produkter
Recept
Favoriter
Meny