Lime & kokos brûlée
Creme Brûlée är ursprungligen en klassisk fransk vaniljcrèmedessert, här en variant smaksatt med kokos och limesom inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många

Ingredienser
Lime & kokos brûlée
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lime & kokos brûlée
Limezest
/g
5.0 g
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/ml
600.0 ml
0%
CARTE D'OR Crème Brûlée 1 x 1,08 kg
/g
130.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Grädde eller gräddalternativ
/ml
600.0 ml
0%
Vid servering
Socker, rör
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lime & kokos brûlée
-
Limezest 5.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 600.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Lime & kokos brûlée
- Koka upp kokosmjölk,grädde och lime zest vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE DÒR Crème Brûlée,torrvara med en del av kokosmjölken, tillsätt därefter den resterande kokosmjölken i en gryta. Sjud vid moderat värme i 2 minuter under omrörning.
- Portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar och låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!