Gravlax med gurksallad och Ssamjang majonnäs
Sommartid i Sverige är tid för gravlax! Prova detta recept som hämtar inspiration från Asien med den koreanska dippsåsen Ssamjang som smaksättare till HELLMANN´S majonnäs. Gott, enkelt men ändå kul och modernt.

Ingredienser
Gravlax med gurksallad och Ssamjang majonnäs
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Första steg
Ssamjang Sås (eller annan valfri koriansk sås)
/msk
2.0 msk
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/msk
3.0 msk
0%
Andra steget
gurka, strimlad
/stk
1.0 stk
0%
picklad ingefära, tunt strimlad
/msk
2.0 msk
0%
Steg fyra
Sesamfrön, rostade
/msk
2.0 msk
0%
gravad lax, skuren i tunna skivor
/g
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Första steg
-
Ssamjang Sås (eller annan valfri koriansk sås) 2.0 msk
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 3.0 msk
Andra steget
-
gurka, strimlad 1.0 stk
-
picklad ingefära, tunt strimlad 2.0 msk
Steg fyra
-
Sesamfrön, rostade 2.0 msk
-
gravad lax, skuren i tunna skivor 200.0 g
Förberedelser
-
Första steg
- Blanda majonnäsen med Ssamjang sås
-
Andra steget
- Skala gurkan och gör långa tunna skivor på längden med hjälp av en potatisskalare och blanda med den finskurna ingefäran.
-
Tredje steget
- Blanda gurksalladen med majonnäsen.
-
Steg fyra
- Lägg upp lax och gurksallad på en tallrik.
- Strö över lite rostade sesamfrön.