Chokladkaka, karamellmousse och havtorn
Denna saftiga chokladkaka blir syndigt dekadent tillsammans med luftig karamell och havtornsapelsin.

Ingredienser
Chokladkaka, karamellmousse och havtorn
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Chokladkaka
Choklad, mörk 70%
/g
0.0 g
0%
Smör
/g
240.0 g
0%
Ägg
/stk
5.0 stk
0%
Socker
/g
250.0 g
0%
Bakpulver
/g
5.0 g
0%
Karamellmousse
Karamell 34%
/g
230.0 g
0%
Mjölk
/dl
4.5 dl
0%
CARTE D'OR Moussebas till desserter 1 x 1,8 kg
/g
180.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Salt
/g
2.0 g
0%
Havtorn
Havtornsjuice
/g
15.0 g
0%
Apelsinjuice
/g
30.0 g
0%
Socker
/g
15.0 g
0%
0.7g Agar Agar
/
0.0
0%
Tuile
Äggvita (35g)
/st
3.0 st
0%
Socker
/g
90.0 g
0%
Smör
/g
60.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Chokladkaka
-
Choklad, mörk 70%
-
Smör 240.0 g
-
Ägg 5.0 stk
-
Socker 250.0 g
-
Bakpulver 5.0 g
Karamellmousse
-
Karamell 34% 230.0 g
-
Mjölk 4.5 dl
-
Salt 2.0 g
Havtorn
-
Havtornsjuice 15.0 g
-
Apelsinjuice 30.0 g
-
Socker 15.0 g
-
0.7g Agar Agar
Tuile
-
Äggvita (35g) 3.0 st
-
Socker 90.0 g
-
Smör 60.0 g
Förberedelser
-
Chokladkaka
- Smält smöret och chokladen. Vispa ägg och socker. Rör i de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till ägg- och sockerblandningen. Rör ner smör och choklad. (Apply 1/1 GN of the mass to the package).Grädda i 170 grader i 20 minuter. Låt det svalna. Ställ in kakan i kylskåpet innan den serveras.
-
Karamellmousse
- Smält karamellen tillsammans med 1 dl mjölk. Häll resten av mjölken i karamellblandningen när den har smält. Mixa moussebasen och salt i en matberedare och tillsätt även karamellmjölksblandningen. Mixa långsamt de första 5 minuterna och avsluta med 10 minuter på hög hastighet.
-
Havtorn
- Koka saften och sockret tills sockret är upplöst. Tillsätt agar agar och koka upp. Låt det svalna. Mixa till en slät juice med hjälp av en mixer. Ta bort bubblorna med hjälp av en vakuumförpackare.
-
Tuile
- Vispa äggvitorna och sockret lätt. Tillsätt det smälta smöret till äggsmeten. Tillsätt slutligen stärkelsen. Låt den svalna i kylskåpet i minst 4 timmar. Grädda i små bladformar i 180 grader i 6 minuter.