Frusen halloncheesecake
Fräsch frusen halloncheesecake gjord på laktosfri Crème Bonjour och Rama Professional Laktosfri Visp 30%.

Ingredienser
Frusen halloncheesecake
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Botten
Socker, florsocker
/g
95.0 g
0%
Mandelmjöl
/g
30.0 g
0%
Vetemjöl
/g
250.0 g
0%
Ägg, färska
/g
60.0 g
0%
Vaniljstång
/st
1.0 st
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Smöreller margarin
/g
150.0 g
0%
Fyllning
Gelatin, blad
/st
2.0 st
0%
Choklad, vit
/g
150.0 g
0%
Hallon, puré
/g
100.0 g
0%
Socker
/g
90.0 g
0%
Ägg, färska
/g
180.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
200.0 ml
0%
Cream cheese
/g
250.0 g
0%
Garnering
Hallon, färska
/g
200.0 g
0%
Blommor, ätliga
/g
10.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Botten
-
Socker, florsocker 95.0 g
-
Mandelmjöl 30.0 g
-
Vetemjöl 250.0 g
-
Ägg, färska 60.0 g
-
Vaniljstång 1.0 st
-
Salt 1.0 g
-
Smöreller margarin 150.0 g
Fyllning
-
Gelatin, blad 2.0 st
-
Choklad, vit 150.0 g
-
Hallon, puré 100.0 g
-
Socker 90.0 g
-
Ägg, färska 180.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
-
Cream cheese 250.0 g
Garnering
-
Hallon, färska 200.0 g
-
Blommor, ätliga 10.0 g
Förberedelser
-
Botten
- Skär smör i tärningar och blanda med dem torra ingredienserna i en matberedare.
- När den har en sandig konsistens blanda i ägget, mixa tills degen precis går ihop.
- Lägg den i kylen och kavla sedan ut den 3mm tjock.
- Stansa ut med en rund utstickare och klä tartelettringarna.
- Baka tartletterna gyllenbrun i ca 10 min på 175°C och låt svalna.
-
Fyllning
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Smält chokladen över vattenbad (max 45°C).
- Smällt gelatinet med lite av hallonpurén och blanda sen med resterande puré.
- Häll hallonblandningen över dem uppvispade äggulorna och tillsätt cream cheese.
- Tillsätt sedan den smälta chokladen under omrörning.
- Vispa upp grädde så den är lättvispad.
- Vänd ner grädde i hallonblandningen med en slickepott till en jämn smet.
- Häll upp smeten i dem gräddade tartelettskalen och frys i minst 2 timmar.
-
Garnering
- Garnera med hallonen och blommorna uppe på cheesecaken.