Grillad sparris med kycklinggnocci
Säsongsbetonad comfort food är alltid rätt, gnocchi med grillad sparris blir här extra gott tillsammans med brynt smör, salvia och parmesan.

Ingredienser
Gör så här
-
Potatis 2.0 kg
-
Ägg 2.0 stk
-
Durumvetemjöl 500.0 g
-
Salt 25.0 g
-
Vitpeppar malen
-
1 Knippe Salvia
-
Sparris, vit 20.0 stk
-
Olja, oliv 1.0 dl
-
Vin, vitt 2.0 dl
-
Smör 100.0 g
-
Ost, parmesan riven 200.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Grädda potatisen i 180 graders ugnsvärme tills den blir mjuk.
- Skrapa ur innanmätet och låt det svalna något
- Blanda potatis, mjöl, ägg, salt och peppar till en jämn massa.
- Rulla ut massan till en korv och skär i munsbitar. Strö över lite mjöl.
- Skala den vita sparrisen, grilla den och skär den i lagom munsbitar.
- Koka upp rikligt med saltat vatten och låt gnocchin koka i max 2 min.
- Smält smöret i en het panna, tillsätt sparrisen och vinet tillsammans med de båda buljongerna och lägg sedan i gnocchin och rör om tills allt har täckts.
- Servera med nyhackad salvia, parmesan och nymalen peppar.