Menu
+

Gör så här

  • Potatis 2.0 kg
  • Ägg 2.0 stk
  • Durumvetemjöl 500.0 g
  • Salt 25.0 g
  • Vitpeppar malen
  • 1 Knippe Salvia
  • Sparris, vit 20.0 stk
  • Olja, oliv 1.0 dl
  • Vin, vitt 2.0 dl
  • Smör 100.0 g
  • Ost, parmesan riven 200.0 g
  1. Gör så här

    • Grädda potatisen i 180 graders ugnsvärme tills den blir mjuk.
    • Skrapa ur innanmätet och låt det svalna något
    • Blanda potatis, mjöl, ägg, salt och peppar till en jämn massa.
    • Rulla ut massan till en korv och skär i munsbitar. Strö över lite mjöl.
    • Skala den vita sparrisen, grilla den och skär den i lagom munsbitar.
    • Koka upp rikligt med saltat vatten och låt gnocchin koka i max 2 min.
    • Smält smöret i en het panna, tillsätt sparrisen och vinet tillsammans med de båda buljongerna och lägg sedan i gnocchin och rör om tills allt har täckts.
    • Servera med nyhackad salvia, parmesan och nymalen peppar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny