+

Kakbotten

  • Digestivekex 200 g
  • Smör 100 g
  • Kardemumma malen 2 g

Fyllning

Limesocker

  • Lime 1 st
  • Socker 50 g

Vid servering

  • Jordgubbar 1.1 kg
  • Limesocker
  1. Kakbotten

    • Mixa kex, smör och kardemumma i en matberedare.
    • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    • Grädda i 8–10 minuter vid 175 grader.
    • Låt svalna.
  2. Fyllning

    • Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
    • Vispa osten med florsocker, limejuice och limezest.
    • Vispa Knorr Visp 31% fluffig.
    • Smält gelatinet i en kastrull och vänd samman med några matskedar Knorr Visps fluff, vänd därefter samman med Créme Bonjour och resterande Knorr Visp.
    • Fördela ostfyllningen över botten, förvara inplastad i kyl minst två timmar före servering.
  3. Limesocker

    • Tvätta och torka limen.
    • Riv av det yttersta gröna skalet och blanda detta med socker. Låt dra i 10 minuter.
  4. Vid servering

    • Lossa kakan från formen.
    • Lägg upp kakan på ett fat och dekorera med jordgubbar och limesocker.
    • Servera omgående.
+