Kaffe & kardemumma brûlée
En meny-dessert klassiker som här smaksätts med ljuvligt aromatiska kaffebönor, serveras bäst med en spröd söt yta omedelbart efter karamelliseringen

Ingredienser
Kaffe & kardemumma brûlée
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Crème Brûllée
Mjölk
/ml
600.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
600.0 ml
0%
Kaffebönor
/g
60.0 g
0%
Kardemummakärnor, krossade
/g
18.0 g
0%
CARTE D'OR Crème Brûlée 1 x 1,08 kg
/g
130.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Vid servering
Socker, rör
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Crème Brûllée
-
Mjölk 600.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
-
Kaffebönor 60.0 g
-
Kardemummakärnor, krossade 18.0 g
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Crème Brûllée
- Koka upp grädde, mjölk, kaffebönor och kardemummakärnor vid moderat värme, sjud i några minuter. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE D´OR Crème Brûlée, torrvara med en del av gräddmjölken, tillsätt därefter gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsamman vid moderat värme i 2 minuter under konstant omrörning.
- Sila från kardemumma och kaffebönor. Portionera därefter Crème Brûléen och låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!