Traditionella desserter med immigrantens influenser i kombination med rik tillgång på rörsocker, har skapat stor mångfald bland söta bakverk och desserter i Brasilien. Creme Brûlée är ursprungligen en klassisk fransk vaniljcrèmesdessert med bränd karamell. Här en variant som inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många. Prova att smaksätta CARTE DÒR Creme Brûleé med smaker som exempelvis apelsinskal och kanel, anis, ingefära eller citron och timjan.

Ingredienser
Crème Brûllée
-
Mjölk 600.0 ml
-
Kaffebönor 60.0 g
-
Kardemummakärnor, krossade 18.0 g
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Crème Brûllée
- Koka upp Rama Visp 31%, mjölk, kaffebönor och kardemummakärnor vid moderat värme, sjud i några minuter. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE D´OR Crème Brûlée, torrvara med en del av gräddmjölken, tillsätt därefter gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsamman vid moderat värme i 2 minuter under konstant omrörning.
- Sila från kardemumma och kaffebönor. Portionera därefter Crème Brûléen och låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!