Kaffe & kardemumma brûlée
En meny-dessert klassiker som här smaksätts med ljuvligt aromatiska kaffebönor, serveras bäst med en spröd söt yta omedelbart efter karamelliseringen

Ingredienser
Crème Brûllée
-
Mjölk 600.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
-
Kaffebönor 60.0 g
-
Kardemummakärnor, krossade 18.0 g
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Crème Brûllée
- Koka upp grädde, mjölk, kaffebönor och kardemummakärnor vid moderat värme, sjud i några minuter. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE D´OR Crème Brûlée, torrvara med en del av gräddmjölken, tillsätt därefter gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsamman vid moderat värme i 2 minuter under konstant omrörning.
- Sila från kardemumma och kaffebönor. Portionera därefter Crème Brûléen och låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!