+

Mandelmördeg

Vaniljkräm

Till garnering

  • Jordgubbar 500 g
  • Harsyra 20 g
  • Ros, blad av 20 g
  1. Mandelmördeg

    • Skär MildaMat- och bakmargarin i tärningar och blanda med dem torra ingredienserna i en matberedare.
    • När den har en sandig konsistens blanda i ägget till degen precis går ihop.
    • Lägg den i kylen och kavla sedan ut den 3mm tjock.
    • Stansa ut med en rund utstickare och klä tartelettringarna.
    • Baka tarteletterna gyllenbrun i ca 10 min på 175°C och låt svalna
  2. Vaniljkräm

    • Koka upp mjölk tillsammans med 100 g Knorr Visp 31%och vaniljstång
    • Vispa upp äggula socker och MAIZENA.
    • Häll den varma mjölkblandningen över äggblandningen samtidigt som du vispar.
    • Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp
    • Tag av från spisen och låt svalna till 65°C
    • Vispa ner det tärnade smöret.
    • Sila krämen och kyl.
    • När krämen är kall vänd ner lättvispad Knorr Visp 31%och fyll upp krämen i spritspåse.
    • Spritsa sedan långa strängar med krämen i tartskalet.

  3. Till garnering

    • Kvarta upp jordgubbarna och lägg dem omlott ovanpå konditorkrämen.
    • Garnera med harsyra och rosbladen samt några toppar av vaniljkrämen.
+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto