Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Mandelmördeg

  • Smör eller margarin 150.0 g
  • Socker, florsocker 95.0 g
  • Mandelmjöl 30.0 g
  • Vetemjöl 250.0 g
  • Ägg, färska 60.0 g
  • Vaniljstång, halv 1.0 st
  • Salt 1.0 g

Vaniljkräm

  • Mjölk, färsk 400.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
  • Ägg, gula 120.0 g
  • Socker 120.0 g
  • Majsstärkelse (Maizena) 35.0 g
  • Smör, bords 30.0 g
  • Vaniljstång, halv 1.0 st

Till garnering

  • Jordgubbar 500.0 g
  • Harsyra 20.0 g
  • Ros, blad av 20.0 g
  1. Mandelmördeg

    • Skär smör i tärningar och blanda med dem torra ingredienserna i en matberedare.
    • När den har en sandig konsistens blanda i ägget till degen precis går ihop.
    • Lägg den i kylen och kavla sedan ut den 3mm tjock.
    • Stansa ut med en rund utstickare och klä tartelettringarna.
    • Baka tarteletterna gyllenbrun i ca 10 min på 175°C och låt svalna
  2. Vaniljkräm

    • Koka upp mjölk tillsammans med 100 g grädde och vaniljstång
    • Vispa upp äggula socker och MAIZENA.
    • Häll den varma mjölkblandningen över äggblandningen samtidigt som du vispar.
    • Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp
    • Tag av från spisen och låt svalna till 65°C
    • Vispa ner det tärnade smöret.
    • Sila krämen och kyl.
    • När krämen är kall vänd ner lättvispad grädde och fyll upp krämen i spritspåse.
    • Spritsa sedan långa strängar med krämen i tartskalet.
  3. Till garnering

    • Kvarta upp jordgubbarna och lägg dem omlott ovanpå konditorkrämen.
    • Garnera med harsyra och rosbladen samt några toppar av vaniljkrämen.