Ingefära & vanilj brûlée
Creme Brûlée är en klassisk fransk vaniljcrèmesdessert med bränd karamell. Desserten är god och serveras vanligen i portionsformar. Här en variant som inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många. Prova att smaksätta CARTE DÒR Creme Brûlée med smaker som exempelvis kaffe och kardemumma, apelsin och kanel, citron och timjan eller anis.

Ingredienser
Ingefära & vanilj brûlée
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Ingefära & vanilj brûlée
Mjölk
/ml
600.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
600.0 ml
0%
Ingefära, färsk riven
/g
140.0 g
0%
CARTE D'OR Crème Brûlée 1 x 1,08 kg
/g
130.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Vid servering
Socker, rör
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Ingefära & vanilj brûlée
-
Mjölk 600.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
-
Ingefära, färsk riven 140.0 g
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Ingefära & vanilj brûlée
- Koka upp grädde, mjölk och ingefära vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 10 minuter.
- Blanda CARTEDÒR Crème Brûlée, torrvara med en del av gräddmjölken, därefter tillsätt resterande gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsammans vid moderat värme i 2 minuter under omrörning. ´
- Sila bort ingefäran och portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar. Låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!