Menu

Ingredienser

+

Ingefära & vanilj brûlée

Vid servering

  • Socker, rör 50.0 g

Creme Brûlée är en klassisk fransk vaniljcrèmesdessert med bränd karamell. Desserten är god och serveras vanligen i portionsformar. Här en variant som inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många. Prova att smaksätta CARTE DÒR Creme Brûlée med smaker som exempelvis kaffe och kardemumma, apelsin och kanel, citron och timjan eller anis.

...

Förberedelser

  1. Ingefära & vanilj brûlée

    • Koka upp grädde, mjölk och ingefära vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 10 minuter.
    • Blanda CARTEDÒR Crème Brûlée, torrvara med en del av gräddmjölken, därefter tillsätt resterande gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsammans vid moderat värme i 2 minuter under omrörning. ´
    • Sila bort ingefäran och portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar. Låt dem stelna i kylen.
  2. Vid servering

    • Ta desserterna ur kylen 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!
Produkter
Recept
Favoriter
Meny