Ananasmousse
En förstklassig dessert med en fräsch och ljuvlig kombination av syra och sötma. Med CARTE DÒR Moussebas blir det enkelt att göra efterrätt till många. Variera smak med frukt och bär puréer som exempelvis hallon, svartavinbär, citron, passionsfrukt eller äpple.

Ingredienser
Ananasmousse
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Ananasmousse
CARTE D'OR Moussebas till desserter 1 x 1,8 kg
/g
90.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Mjölk
/ml
400.0 ml
0%
Ananasjuice
/ml
50.0 ml
0%
Ananas
/g
500.0 g
0%
Limesocker
/
0.0
0%
Se Arbetsbeskrivning
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Ananasmousse
-
Mjölk 400.0 ml
-
Ananasjuice 50.0 ml
-
Ananas 500.0 g
-
Limesocker
-
Se Arbetsbeskrivning
Förberedelser
-
Ananasmousse
- Tillaga basmoussen enligt anvisning på förpackning men ersätt lite av mjölken med spadet från krossad ananas (se recept). Vispa upp moussen och vänd i krossad ananas. Smaksätt med pressad limejuice och rivet limeskal.
- Vid servering toppas ananasmoussen med limesocker: Riv skalet från ca 2 lime och blanda med 0,75 dl strösocker. Låt sockret torka något. Strösslet kan förberedas flera dagar i förväg och förvaras i burk med lock.