Ananasmousse
En förstklassig dessert med en fräsch och ljuvlig kombination av syra och sötma. Med CARTE DÒR Moussebas blir det enkelt att göra efterrätt till många. Variera smak med frukt och bär puréer som exempelvis hallon, svartavinbär, citron, passionsfrukt eller äpple.

Ingredienser
Ananasmousse
-
Mjölk 400.0 ml
-
Ananasjuice 50.0 ml
-
Ananas 500.0 g
-
Limesocker
-
Se Arbetsbeskrivning
Förberedelser
-
Ananasmousse
- Tillaga basmoussen enligt anvisning på förpackning men ersätt lite av mjölken med spadet från krossad ananas (se recept). Vispa upp moussen och vänd i krossad ananas. Smaksätt med pressad limejuice och rivet limeskal.
- Vid servering toppas ananasmoussen med limesocker: Riv skalet från ca 2 lime och blanda med 0,75 dl strösocker. Låt sockret torka något. Strösslet kan förberedas flera dagar i förväg och förvaras i burk med lock.