Menu

Ingredienser

+

Metod

Choklad topping

  • 100g Vegan Margarin
  • Kakaopulver 40.0 g
  • Socker, florsocker 500.0 g
  • Kaffe, espresso 50.0 ml

En ljuvligt god och saftig chokladsockerkaka utan mjölk, smör eller ägg som kallades för depressionkaka eller krigskaka på 1930-talet. Så varför vinäger i kakan kan man undra? Svaret kommer här: När bikarbonat och vinäger kombineras och reagerar så bildas koldioxid som i sin tur gör att den expanderar.

...

Förberedelser

  1. Metod

    • Blanda samman mjöl, socker, kakao, salt, vaniljsocker och bikarbonat.
    • Separat, blanda samman MAILLE Vitvinsvinäger, olja och vatten.
    • Blanda vått och tort till en jämn smet.
    • Smörj och en kakform och häll i smeten.
    • Baka vid 175 grader i 28-30 minuter tills stickan är ren.
    • Låt kakan svalan.
  2. Choklad topping

    • Rör smält margarin med kakao. 
    • På låg hastighet: vispa samman chokladmix med florsocker, vatten och vaniljextrakt. 
    • Öka hastigheten och vispa blandningen i 5 minuter tills den är jämn och krämig.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny