Ingredienser
Potatisfritters
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Vatten 600.0 ml
-
Majs, frusen 150.0 g
-
Bönor, gröna sojabönor frysta 263.0 g
-
Ost, riven 150.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
Coleslaw
-
Spetskål 600.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Äpple (Aroma) 200.0 g
-
Morot, riven 122.0 g
-
Spiskummin, hela 4.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 8.0 g
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 30.0 g
-
Mynta, blad 8.0 g
-
Persilja, färsk 11.0 g
-
Vitpeppar malen
Vid servering
-
Tunnbröd 10.0 st
Förberedelser
-
Potatisfritters
- Mjukfräs löken i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin utan att löken tar färg och låt löken svalna.
- Mixa sojabönorna grovt och blanda dessa med löken.
- Blanda kallt vatten med Knorr Cold Base Potatismos under omrörning och tillsätt lök, sojabönor, majs och riven ost.
- Smaksätt potatisfärsen med hackad persilja, citronsaft och Knorr Umami.
- Forma färsen till ovala bollar (räkna 3 st per person), bryn i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin och lägg på ett GN bläck.
-
Coleslaw
- Salta kålen och låt den stå i 20 minuter så att kålen dragit ur sin vätska.
- Rosta kummin i en stekpanna, låt svalna.
- Blanda HELLMANN`S EXTRA THICK majonnäs och Rama Fraiche 24% i en stor skål smaksätt med vitlök, kummin, Winborgs Äppelcidervinäger, persilja, mynta och nymalen vitpeppar efter smak.
- Pressa vätskan ur kålen och blanda den tillsammans med morot, äpple och dressing. Kyl fram till servering,
-
Vid servering
- Värm fritters i 10 minuter före servering vid 225 grader.
- Fyll tunnbröd med varma fritters och coleslaw, servera omgående.