Traditionella desserter med immigrantens influenser i kombination med rik tillgång på rörsocker, har skapat stor mångfald bland söta bakverk och desserter i Brasilien. Tira mi sù är en klassisk Italiensk dessert som betyder ungefär ”pigga upp mig” eftersom receptet innehåller både kaffe och kakao. Här en variant på originalet gjord på CARTE DÒR Vit chokladmousse.

Ingredienser
Vitchoklad Tiramisu
-
Kaffelikör 40.0 cl
-
Tiramisu kex, Lady fingers 160.0 g
-
Kaffe 300.0 g
-
Socker 50.0 g
-
Mousse
-
banan, utan skal 200.0 g
-
Mjölk, färsk 250.0 g
-
Kakaopulver
Förberedelser
-
Vitchoklad Tiramisu
- Rör ihop CARTE DÓR Vit chokladmousse med mjölk, mosad banan och Crème Bonjour färskost. Vispa så att det blir ett luftigt skum.
- Kombinera kaffelikör, socker och kaffe.
- Doppa tiramisu kexen i kaffet och lägg ut ett lager kex i botten av serveringsformen.
- Spritsa ett lager av mousse ovanpå de fuktade kexen. Lägg ett andra lager av doppade kex ovan på moussen och avsluta med ännu ett lager CARTE DÓR Vit chokladmousse.
- Jämna ut ytan och låt tiramisun stå och dra kallt i ett par timmar eller helst över natten.
- Strö ut ett lager kakaopulver på tiramisuns yta före servering.