Viltsås med miso & enbär
Detta recept är som att gå rakt in i skogen, säger Daniel Müllern om sin viltsås på Knorr Professional Viltfond, färska gröna enbär och miso. Servera med en fin bit hjortytterfilé och svamp och inkassera folkets jubel.

Ingredienser
Viltsås med miso & enbär
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lök, gul skalad
/stk
1.0 stk
0%
Morot skalad
/g
500.0 g
0%
Palsternacka skalad
/g
50.0 g
0%
Timjan en kvist
/g
0.0 g
0%
Olja
/msk
2.0 msk
0%
Knorr Professional Viltfond 8 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Miso, vit pasta
/msk
2.0 msk
0%
Enbär färska gröna eller torkade
/msk
1.0 msk
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lök, gul skalad 1.0 stk
-
Morot skalad 500.0 g
-
Palsternacka skalad 50.0 g
-
Timjan en kvist
-
Olja 2.0 msk
-
Knorr Professional Viltfond 8 x 1 L 1.0 l
-
Miso, vit pasta 2.0 msk
-
Enbär färska gröna eller torkade 1.0 msk
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Tärna lök och rotfrukter. Fräs grönsakerna i matfett tills de fått färg.
- Tillsätt Knorr Professional Viltfond och timjan och låt såsen reducera till hälften. Skumma om det behövs.
- Sila genom en finmaskig sil.
- Red av såsen med MAIZENA och låt koka ytterligare 3 minuter.
- Vispa i misopastan, mortla enbär och lägg i såsen.
- Smaka upp med salt och peppar.