Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Viltconsommé

  • Svamp,skogssvamp blandad färsk 2.0 kg
  • Lök, gul 500.0 g
  • Knorr Professional Viltfond 8 x 1 L 3.0 l
  • Porto (portvin) 0.75 l
  • Morot 100.0 g
  • Rotselleri, tärnad 100.0 g
  • Äggvita 160.0 g
  • Nötkött, färs 100.0 g
  • Ramslök 30.0 g
  • Rosmarin, färsk 10.0 g

Brioche

  • Jäst, färsk 12.0 g
  • Mjölk 0.75 dl
  • Ägg, färska 360.0 g
  • Socker 50.0 g
  • Salt 7.0 g
  • Smör, osaltat 300.0 g

Garnityr

  • Lav 100.0 g
  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L 500.0 g
  1. Viltconsommé

    • Lägg svamp och lök i en kastrull. Häll över vinet och Knorr Professional Viltfond.
    • Låt sjuda i två timmar på svag värme. Sila av och kyl buljongen.
    • Dela morot och rotselleri grovt med en mixer och addera köttfärs och äggvita. Blanda alltihop snabbt i mixern.
    • Rör samman med den kylda buljongen och värm försiktigt. Låt buljongen koka bara ett kort ögonblick. Lyft kastrullen från plattan och låt den svalna en stund.
    • Lyft försiktigt av skiktet med äggvita från buljongens yta och tillsätt ramslök och en kvist rosmarin till buljongen. Täck kastrullen med folie och låt den vila i 15 minuter.
    • Sila buljongen genom ett tunt tyg/en handduk. Smaka av med salt och portvin
  2. Brioche

    • Värm mjölken till 40 grader och tillsätt jästen.
    • Häll vätskan i en degblandare och tillsätt mjölet.
    • Tillsätt äggen ett åt gången.
    • Tillsätt det rumstempererade smöret.
    • Fördela degen i en smord form och grädda i 160 grader tills den har en fin yta.
    • Skär 10 skivor av briochen och rosta dem.
  3. Garnityr

    • Fritera laven.
    • Täck briochen med majonnäs och friterad lav