Vegansk svamp- och grönkålsburgare
Fullpepprad med umami, saftighet och krisp gör det härtill en burgare värdig varje grillmeny med självrespekt.Hemligheterna heter misomajonnäs och rökig portabello.

Ingredienser
Vegansk svamp- och grönkålsburgare
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Misomajonnäs
HELLMANN'S Vegan Mayonnaise, hink, 72 %, 1 x 2,5 kg
/g
300.0 g
0%

Senap och produkter därav: Ja
Miso, vit
/g
50.0 g
0%
Soja, japansk
/g
20.0 g
0%
Krispig grönkål
Grönkål
/g
100.0 g
0%
Rapsolja
/g
20.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Stekt svamp
Svamp, blandad shiitake, champinjon och ostronskivling
/g
400.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Rökt portabello
Portabella svamp
/g
200.0 g
0%
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Liquid smoke
/msk
1.0 msk
0%
Salt
/msk
3.0 msk
0%
Vid servering
Raw NoBeef Burger, vegoburgare 1 x 2,26 kg ( 113 gr x 20 st) FRYSVARA, tinade
/st
10.0 st
0%

Sojabönor och produkter därav: Ja
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Bröd, Hamburgare veganskt
/st
10.0 st
0%
Rödlök, picklad
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Misomajonnäs
-
Miso, vit 50.0 g
-
Soja, japansk 20.0 g
Krispig grönkål
-
Grönkål 100.0 g
-
Rapsolja 20.0 g
-
Salt
Stekt svamp
-
Svamp, blandad shiitake, champinjon och ostronskivling 400.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Salt och peppar
Rökt portabello
-
Portabella svamp 200.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Liquid smoke 1.0 msk
-
Salt 3.0 msk
Vid servering
-
Bröd, Hamburgare veganskt 10.0 st
-
Rödlök, picklad
Förberedelser
-
Misomajonnäs
- Blanda samman majonnäs, miso och soja.
-
Krispig grönkål
- Rosta i ugn 5 minuter 160 grader. Salta och förvara tort.
-
Stekt svamp
- Stek svampen gyllenbrun. Salta och peppra.
-
Rökt portabello
- Skiva portabellon tunt. Koka upp vatten, salt och liquid smoke. Slå den varma vätskan över svampen. Låt stå i minst 24 timmar. Ta upp svampen ur vätskan. Torka av och stek eller grilla.
-
Vid servering
- Duscha burgarna lätt med matolja och grilla/stek i 6-8 minuter, vänd burgarna kontinuerligt.
- Servera med tillbehör samt picklad rödlök i ett veganskt burgarbröd