Vegansk svamp- och grönkålsburgare
Fullpepprad med umami, saftighet och krisp gör det härtill en burgare värdig varje grillmeny med självrespekt.Hemligheterna heter misomajonnäs och rökig portabello.

Ingredienser
Misomajonnäs
-
Miso, vit 50.0 g
-
Soja, japansk 20.0 g
Krispig grönkål
-
Grönkål 100.0 g
-
Rapsolja 20.0 g
-
Salt
Stekt svamp
-
Svamp, blandad shiitake, champinjon och ostronskivling 400.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Salt och peppar
Rökt portabello
-
Portabella svamp 200.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Liquid smoke 1.0 msk
-
Salt 3.0 msk
Vid servering
-
Bröd, Hamburgare veganskt 10.0 st
-
Rödlök, picklad
Förberedelser
-
Misomajonnäs
- Blanda samman majonnäs, miso och soja.
-
Krispig grönkål
- Rosta i ugn 5 minuter 160 grader. Salta och förvara tort.
-
Stekt svamp
- Stek svampen gyllenbrun. Salta och peppra.
-
Rökt portabello
- Skiva portabellon tunt. Koka upp vatten, salt och liquid smoke. Slå den varma vätskan över svampen. Låt stå i minst 24 timmar. Ta upp svampen ur vätskan. Torka av och stek eller grilla.
-
Vid servering
- Duscha burgarna lätt med matolja och grilla/stek i 6-8 minuter, vänd burgarna kontinuerligt.
- Servera med tillbehör samt picklad rödlök i ett veganskt burgarbröd