The Vegetarian Crispy NoChicken Burger ”Korean style”
Som the Vegetarian Butcher själv skulle presentera det är inte målet att ersätta, utan snarare att överträffa köttet. I burgaren “Korean style” serverar vi med en kimchimajonnäs, picklad jalapeño och rödlök och sesamgurka.

Ingredienser
The Vegetarian Crispy NoChicken Burger ”Korean style”
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kimchimajonnäs
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 10 kg
/g
150.0 g
0%

Kimchi Base - Spicy Chili Sauce
/g
30.0 g
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/g
2.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Picklad jalapeño och rödlök
Jalapeno, skivad tunt
/g
40.0 g
0%
Rödlök, skivad tunt
/g
120.0 g
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
100.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Vatten
/g
150.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Sesamgurka
Gurka
/g
100.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Chiliflingor, koreanska
/g
2.0 g
0%
Sesamfrön
/g
4.0 g
0%
Olja, sesam
/g
20.0 g
0%
Till burgaren
Crispy NoChicken Burger, vegobitar 1x1,80 kg FRYSVARA
/stk
10.0 stk
0%

Sojabönor och produkter därav: Ja
Sesamfrö och produkter därav: *
Potato buns
/stk
10.0 stk
0%
Cheddar, vegan
/stk
10.0 stk
0%
Sallad, isberg exempelvis
/g
200.0 g
0%
Koriander, färsk (cilantro) kvistar
/stk
10.0 stk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kimchimajonnäs
-
Kimchi Base - Spicy Chili Sauce 30.0 g
-
Salt 2.0 g
Picklad jalapeño och rödlök
-
Jalapeno, skivad tunt 40.0 g
-
Rödlök, skivad tunt 120.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Vatten 150.0 g
-
Salt 4.0 g
Sesamgurka
-
Gurka 100.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Chiliflingor, koreanska 2.0 g
-
Sesamfrön 4.0 g
-
Olja, sesam 20.0 g
Till burgaren
-
Potato buns 10.0 stk
-
Cheddar, vegan 10.0 stk
-
Sallad, isberg exempelvis 200.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) kvistar 10.0 stk
Förberedelser
-
Kimchimajonnäs
- Blanda samtliga ingredienser.
-
Picklad jalapeño och rödlök
- Koka upp vinäger, socker, salt och vatten. Kyl ner.
- Lägg rödlöken och jalapeño för sig. Häll över vätskan så det täcker. Låt stå ett dygn.
-
Sesamgurka
- Salta in gurkan, låt vätska ur 10 minuter i en sil. Blanda med övriga ingredienser och låt stå minst en timme. Lägg gärna i en vackpåse och vacka in.
-
Till burgaren
- Fritera burgarna och servera med tillbehör.