The Vegetarian Butcher No Chicken chunks Korma
En enkel indisk maträtt som är mustig, krämig, lite kryddig och extremt smakrik. Servera gärna med ris eller naan.

Ingredienser
Gör så här
-
NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA, Ställ gärna i kyl dagen före användning 8.0 kg
-
Knorr Korma pasta 4x1,1kg 3.5 kg
-
Blomkålsbuketter, plockade små (går även med frysta) 4.0 kg
-
Morötter, tärnade eller skivade 3.0 kg
-
Lök, tärnad finhackad 3.0 kg
-
Rapsolja 7.5 dl
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 10.0 l
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 1.5 l
-
Vatten 1.0 l
-
Socker 3.5 dl
-
Koriander, färsk hackad 500.0 g
-
Salt
-
Ris, basmati 7.5 kg
Förberedelser
-
Gör så här
- Värm ugnen till 240*C. Kör chunksen på stekplåt alternativt bleck med lite olja i 11 minuter. Stäng av ugnen och låt chunksen sätta sig i 5 minuter före användning. Tips: Bryning kan göras dagen före.
- Hetta upp oljan i en kastrull, på ett stekbord eller i en stimkittel. Häll i lök, morötter, ingefära, vitlök och 300 gram koriander. Svetta runt tills löken mjuknat utan att ta färg.
- Tillsätt Knorr Indian Korma, kokosmjölk, vispgrädde, socker och vatten. Låt sjuda i ca 30 minuter. Tillsätt blomkål och NoChicken Chunks. Smaka upp med salt och låt sjuda i ca 10 minuter till.
- Strö färsk, hackad koriander på toppen och servera med basmatiris.