The Vegetarian Butcher No Chicken chunks Korma
En enkel indisk maträtt som är mustig, krämig, lite kryddig och extremt smakrik. Servera gärna med ris eller naan.

Ingredienser
The Vegetarian Butcher No Chicken chunks Korma
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr35122.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA, Ställ gärna i kyl dagen före användning
/kg
8.0 kg
0%
Knorr Korma pasta 4x1,1kg
/kg
3.5 kg
0%
Blomkålsbuketter, plockade små (går även med frysta)
/kg
4.0 kg
0%
Morötter, tärnade eller skivade
/kg
3.0 kg
0%
Lök, tärnad finhackad
/kg
3.0 kg
0%
Rapsolja
/dl
7.5 dl
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/l
10.0 l
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/l
1.5 l
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/dl
2.0 dl
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
2.0 g
0%

Socker
/dl
3.5 dl
0%
Koriander, färsk hackad
/g
500.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Ris, basmati
/kg
7.5 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA, Ställ gärna i kyl dagen före användning 8.0 kg
-
Knorr Korma pasta 4x1,1kg 3.5 kg
-
Blomkålsbuketter, plockade små (går även med frysta) 4.0 kg
-
Morötter, tärnade eller skivade 3.0 kg
-
Lök, tärnad finhackad 3.0 kg
-
Rapsolja 7.5 dl
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 10.0 l
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 1.5 l
-
Vatten 1.0 l
-
Socker 3.5 dl
-
Koriander, färsk hackad 500.0 g
-
Salt
-
Ris, basmati 7.5 kg
Förberedelser
-
Gör så här
- Värm ugnen till 240*C. Kör chunksen på stekplåt alternativt bleck med lite olja i 11 minuter. Stäng av ugnen och låt chunksen sätta sig i 5 minuter före användning. Tips: Bryning kan göras dagen före.
- Hetta upp oljan i en kastrull, på ett stekbord eller i en stimkittel. Häll i lök, morötter, ingefära, vitlök och 300 gram koriander. Svetta runt tills löken mjuknat utan att ta färg.
- Tillsätt Knorr Indian Korma, kokosmjölk, vispgrädde, socker och vatten. Låt sjuda i ca 30 minuter. Tillsätt blomkål och NoChicken Chunks. Smaka upp med salt och låt sjuda i ca 10 minuter till.
- Strö färsk, hackad koriander på toppen och servera med basmatiris.