The Vegetarian Butcher chilipickles & cheese burger
Som the Vegetarian Butcher själv skulle presentera det är intemålet att ersätta, utan snarare att överträffa köttet. I den härburgaren slänger vi på en sötstarksyrlig jalapeñopickles och rökt chilimajonnäs.

Ingredienser
Chili relish
-
Jalapeno 500.0 g
-
Paprika, röd 500.0 g
-
Lök, gul finhackad 1.0 stk
-
Vitlök, klyfta hackade 2.0 stk
-
Socker 100.0 ml
-
Salt 1.0 msk
-
Senapsfrön, gula 2.0 msk
Chilisalt till burgare och pommes
-
Salt, fint 150.0 g
-
Chilipulver rökt 20.0 g
-
Cayennepeppar 10.0 g
-
Paprikapulver 20.0 g
-
Lökpulver 10.0 g
Rökt chilimajonnäs
-
Salt 1.0 tsk
-
Svartpeppar, grovmald
-
Limejuice 1.0 msk
Vid servering
-
Sallad, roman blad 10.0 stk
-
Chilipeppar, röd 5.0 stk
-
Cheddarost, skivad 10.0 stk
-
Bröd, Hamburgare potatoe 10.0 stk
Förberedelser
-
Chili relish
- Hacka ner jalapeño och paprika. Koka upp vinäger, socker, salt och senapsfrön. Lägg i paprika, jalapeño och lök. Koka på medelhög värme tills all vätska kokat in. Lägg i burk och kyl. För lite hetta? Addera hot sauce/tabasco.
-
Chilisalt till burgare och pommes
- Blanda samtliga ingredienser.
-
Rökt chilimajonnäs
- Blanda samtliga ingredienser.
-
Vid servering
- Duscha burgarna lätt med matolja och grilla/stek i 6 minuter, vänd burgarna kontinuerligt.
- Garnera med sallad, chili, cheddar, bröd samt övriga tillbehör.