Ingredienser
Terrin med varmrökt lax
-
Lax, varmrökt 1.0 kg
-
Salt 2.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
Örtkräm
-
Dill, färsk hackad 30.0 g
-
Spenat 20.0 g
-
Persilja, färsk 30.0 g
-
Svartpeppar malen 2.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 ml
Tomatgelé
-
Salt 5.0 g
Citrongelé
-
Vatten 0.5 l
-
Citron, juice färskpressad 0.5 l
Förberedelser
-
Terrin med varmrökt lax
- Dela laxen i mindre bitar och ta bort eventuella ben.
- Mixa alla ingredienserna i en mixer.
- Om du vill kan du smaksätta färsen med extra buljong, salt och peppar.
- Häll färsen i silikonformar och låt stå kallt till nästa dag.
- Servera laxen direkt från kylen. Vill du ha fastare färs? Addera bara mer Knorr Texture.
-
Örtkräm
- Mixa samtliga ingredienser.
- Du kan med fördel även addera lite vitlök.
-
Tomatgelé
- Häll i samtliga ingredienser i en mixer och mixa samman.
- Häll ut tomatmassan på ett bleck med bakplåtspapper.
- Ställ gelén på kylning i ca 3 timmar.
-
Citrongelé
- Häll samtliga ingredienser i en skål och vispa ihop det.
- Häll massan i en form och ställ gelén på kylning till nästa dag.