Terrin med varmröklax, örtkräm, tomat och citrongelé
Denna här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg-och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Terrin med varmröklax, örtkräm, tomat och citrongelé
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Terrin med varmrökt lax
Lax, varmrökt
/kg
1.0 kg
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Fiskbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
5.0 g
0%

Salt
/g
2.0 g
0%
Vitpeppar, malen
/g
1.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
100.0 g
0%
Örtkräm
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
200.0 g
0%

Crème Fraiche
/g
100.0 g
0%
Dill, färsk hackad
/g
30.0 g
0%
Spenat
/g
20.0 g
0%
Persilja, färsk
/g
30.0 g
0%
Svartpeppar malen
/g
2.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/ml
20.0 ml
0%
Tomatgelé
Salt
/g
5.0 g
0%
Citrongelé
Vatten
/l
0.5 l
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
165.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/l
0.5 l
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Terrin med varmrökt lax
-
Lax, varmrökt 1.0 kg
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
-
Salt 2.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 100.0 g
Örtkräm
-
Crème Fraiche 100.0 g
-
Dill, färsk hackad 30.0 g
-
Spenat 20.0 g
-
Persilja, färsk 30.0 g
-
Svartpeppar malen 2.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 ml
Tomatgelé
-
Salt 5.0 g
Citrongelé
-
Vatten 0.5 l
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 165.0 g
-
Citron, juice färskpressad 0.5 l
Förberedelser
-
Terrin med varmrökt lax
- Dela laxen i mindre bitar och ta bort eventuella ben.
- Mixa alla ingredienserna i en mixer.
- Om du vill kan du smaksätta färsen med extra buljong, salt och peppar.
- Häll färsen i silikonformar och låt stå kallt till nästa dag.
- Servera laxen direkt från kylen. Vill du ha fastare färs? Addera bara mer Knorr Texture.
-
Örtkräm
- Mixa samtliga ingredienser.
- Du kan med fördel även addera lite vitlök.
-
Tomatgelé
- Häll i samtliga ingredienser i en mixer och mixa samman.
- Häll ut tomatmassan på ett bleck med bakplåtspapper.
- Ställ gelén på kylning i ca 3 timmar.
-
Citrongelé
- Häll samtliga ingredienser i en skål och vispa ihop det.
- Häll massan i en form och ställ gelén på kylning till nästa dag.