Menu
+

Chokladkräm

  • Choklad, mörk 64% 100 g
  • Choklad, mjölk 100 g
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 1 dl
  • Mjölk 1 dl

Svartvinbärsmousse

  • Svarta vinbär 225 g
  • Socker 30 g
  • Gelatin, blad 1 st
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 2 dl
  • Yoghurt, turkisk 100 g

Havre- och kokoscrunch

  • Havreflingor 60 g
  • Kokos, riven 60 g
  • Salt 1 g
  • Smör, osaltat 30 g
  • Socker 30 g

Kaffekolasås

  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 1 dl
  • Socker, rör 60 g
  • Sirap,ljus 100 g
  • Kaffelikör 5 cl
  • Kaffe 30 g
  1. Chokladkräm

    • Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
    • Koka upp Knorr Visp 31% med mjölk. Häll över chokladen och slätmixa allt.
    • Fördela krämen i 8 glas (8 portioner). Låt svalna och förvara sedan krämen övertäckt i kylen i minst 6 timmar.
  2. Svartvinbärsmousse

    • Lägg undan 1 dl svarta vinbär till garnering (8 portioner).
    • Koka upp resten av vinbären med socker i en kastrull i några minuter.
    • Mixa bären släta och sila allt i en finmaskig sil.
    • Vispa upp Knorr Visp 31% och blanda med turkisk yoghurt, smält gelatinblad och svartvinbärspurén.
  3. Havre- och kokoscrunch

    • Smält smöret i en stekpanna.
    • Tillsätt övriga ingredienser och rosta på medelvärme tills allt är gyllene.
    • Förvara i en lufttät förpackning i rumstemperatur.
  4. Kaffekolasås

    • Koka upp alla ingredienser förutom likören i 5–10 minuter under omrörning på medelvärme.
    • Låt svalna och förvara sedan övertäckt i kylen.
    • Vid servering ta fram glasen med chokladkrämen ca 15 minuter före servering.
    • Värm kaffekolasåsen och tillsätt kaffelikören.
    • Toppa chokladkrämen med havre- och kokoscrunch och svartvinbärsmoussen i äggform.
    • Häll över den ljumna kolasåsen precis innan servering.