Stekt piggvar med variationer av lök samt brynt smörsås
Knorr Professional Kycklingfond på Kocklandslagets vis. Denna rätt låter tre variationer av lök lyfta den delikata smaken och fasta konsistensen hos piggvaren.

Ingredienser
Stekt piggvar med variationer av lök samt brynt smörsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Piggvar
Piggvar, hel
/kg
1.5 kg
0%
Rapsolja
/g
30.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Lökar
Vårlök
/g
400.0 g
0%
Rapsolja
/g
30.0 g
0%
Knipplök
/g
500.0 g
0%
Lök, röd
/g
500.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
150.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Salt
/g
25.0 g
0%
Sås
Grädde eller gräddalternativ
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L
/ml
500.0 ml
0%
Smör, osaltat
/g
500.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
30.0 g
0%
Salt
/g
35.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Piggvar
-
Piggvar, hel 1.5 kg
-
Rapsolja 30.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
Lökar
-
Vårlök 400.0 g
-
Rapsolja 30.0 g
-
Knipplök 500.0 g
-
Lök, röd 500.0 g
-
Smör, osaltat 150.0 g
-
Vatten 300.0 g
-
Salt 25.0 g
Sås
-
Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 500.0 ml
-
Smör, osaltat 500.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
-
Salt 35.0 g
Förberedelser
-
Piggvar
- Filea fisken och skär den i bitar om ungefär 100 g.
- Stek båda sidorna på hög värme i en neutral olja och glasera sedan färdigt i smör.
-
Lökar
- Dela vårlöken på längden och skölj noga. Stek vårlökarna på båda sidorna i het olja.
- Halvera knipplöken och stek i en torr panna tills de är helt svarta på den skurna sidan. Kyl och dela i båtar.
- Skala den röda löken och koka dem hela i smör, vatten och salt tills helt mjuka igenom.
-
Sås
- Bryn smöret och låt kallna.
- Blanda grädden med Knorr Professional Kycklingfond och värm försiktigt.
- Montera sedan i det brynta smöret lite i taget under omrörning.
- Smaka av med salt och citronsaft och skumma såsen strax innan servering.