Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Piggvar

  • Piggvar, hel 1.5 kg
  • Rapsolja 30.0 g
  • Smör, osaltat 100.0 g

Lökar

  • Vårlök 400.0 g
  • Rapsolja 30.0 g
  • Knipplök 500.0 g
  • Lök, röd 500.0 g
  • Smör, osaltat 150.0 g
  • Vatten 300.0 g
  • Salt 25.0 g

Sås

  • Grädde 35% (vispgrädde) 500.0 ml
  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 5.0 dl
  • Smör, osaltat 500.0 g
  • Citron, juice färskpressad 30.0 g
  • Salt 35.0 g
  1. Piggvar

    • Filea fisken och skär den i bitar om ungefär 100 g.
    • Stek båda sidorna på hög värme i en neutral olja och glasera sedan färdigt i smör.
  2. Lökar

    • Dela vårlöken på längden och skölj noga. Stek vårlökarna på båda sidorna i het olja.
    • Halvera knipplöken och stek i en torr panna tills de är helt svarta på den skurna sidan. Kyl och dela i båtar.
    • Skala den röda löken och koka dem hela i smör, vatten och salt tills helt mjuka igenom.
  3. Sås

    • Bryn smöret och låt kallna.
    • Blanda grädden med Knorr Professional Kycklingfond och värm försiktigt.
    • Montera sedan i det brynta smöret lite i taget under omrörning.
    • Smaka av med salt och citronsaft och skumma såsen strax innan servering.