Stekt palsternacka med rotselleripuré & grön wasabiolja | Unilever Food Solutions

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

Grön wasabiolja

  1. Gör så här

    • Skär av spetsarna på palsternackan och persiljeroten, skiva upp dem i 2 cm tjocka skivor. Skär upp resterande delen i tärningar – ca halva rotfrukten.
    • Stek spetsbitarna gyllene i Milda Flytande Margarin.
    • Ånga selleri, resten av palsternackan och persiljeroten möra i ugnen tillsammans med Rama Visp, miso och den tärnade löken. Blanda ihop till en stadig puré och smaka av med peppar, salt och eventuellt extra Rama Visp.
  2. Grön wasabiolja

    • Blanda spenat, koriander, vårlökstoppar, wasabi, Knorr grönsaksfond samt saft och skal från en hel lime till en grov pesto.
  3. Vid servering

    • Servera de stekta rotfruktsspetsarna ovanpå den krämiga purén. Garnera med den gröna peston och gärna även med färsk koriander och körvel.