Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Persiljerot 500 g
  • Palsternacka 500 g
  • Rotselleri, tärnad 429 g
  • Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 80 g
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 300 ml
  • Knorr Professional Intense flavours Miso Umami 6 x 400ml 90 g
  • Lök, tärnad 50 g

Grön wasabiolja

  1. Gör så här

    • Skär av spetsarna på palsternackan och persiljeroten, skiva upp dem i 2 cm tjocka skivor. Skär upp resterande delen i tärningar – ca halva rotfrukten.
    • Stek spetsbitarna gyllene i Milda Flytande Margarin.
    • Ånga selleri, resten av palsternackan och persiljeroten möra i ugnen tillsammans med Knorr Visp, Knorr Professional Intense Flavours Miso Umami och den tärnade löken. Blanda ihop till en stadig puré och smaka av med peppar, salt och eventuellt extra Knorr Visp.
  2. Grön wasabiolja

    • Blanda spenat, koriander, vårlökstoppar, wasabi, Knorr grönsaksfond samt saft och skal från en hel lime till en grov pesto.
  3. Vid servering

    • Servera de stekta rotfruktsspetsarna ovanpå den krämiga purén. Garnera med den gröna peston och gärna även med färsk koriander och körvel.