Ingredienser
Gör så här
-
Persiljerot 500.0 g
-
Palsternacka 500.0 g
-
Rotselleri, tärnad 429.0 g
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 80.0 g
-
Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 300.0 ml
-
Miso, vit 50.0 g
-
Lök, tärnad 50.0 g
Grön wasabiolja
-
Spenat, blancherad 100.0 g
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
-
Vårlökstoppar 50.0 g
-
Wasabi, japansk pepparrot 10.0 g
-
Lime, rivet skal och juice 1.0 st
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär av spetsarna på palsternackan och persiljeroten, skiva upp dem i 2 cm tjocka skivor. Skär upp resterande delen i tärningar – ca halva rotfrukten.
- Stek spetsbitarna gyllene i Milda Flytande Margarin.
- Ånga selleri, resten av palsternackan och persiljeroten möra i ugnen tillsammans med Rama Visp, miso och den tärnade löken. Blanda ihop till en stadig puré och smaka av med peppar, salt och eventuellt extra Rama Visp.
-
Grön wasabiolja
- Blanda spenat, koriander, vårlökstoppar, wasabi, Knorr grönsaksfond samt saft och skal från en hel lime till en grov pesto.
-
Vid servering
- Servera de stekta rotfruktsspetsarna ovanpå den krämiga purén. Garnera med den gröna peston och gärna även med färsk koriander och körvel.