Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Kycklingfilé

  • Kyckling, bröstfilé med skin 1.7 kg
  • färska med skinn
  • Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L 50.0 g
  • 30 g till färsen och 20 g till pensling av formen
  • Ägg, flytande pastöriserade 1.5 dl
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 2.0 dl
  • Knorr Hönsbuljong, pulver 3 x 1,3 kg 10.0 g
  • Salt 5.0 g

Sås (5 liter)

  • Vatten 3.5 l
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 15.0 dl
  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 1.8 dl
  • Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L 100.0 g
  • hushållsfärg
  • salt och peppar efter smak

Gurksallad

  • Gurka 4.0 st
  • Vinäger, vitvin 2.0 dl
  • socker 1.5 dl
  • Salt 8.0 g
  • Knorr Texture 6 x 1 kg 130.0 g

Rabarberkompott

  • Rabarber, frusen 750.0 g
  • i småbitar
  • socker 2.5 dl
  • Vatten 0.2 l
  • Knorr Texture 6 x 1 kg 70.0 g
  1. Kycklingfilé

    • Skär av skinnet på filéerna och bred ut dem på en bakplåt – krydda med hönsbuljongpulver och stek dem gyllene i ugnen. Bryn filéerna i en varm panna och kyl dem. Kycklingen ska vara brynt men rå inuti. Detta kan med fördel göras dagen innan.
    • Skär upp kycklingfiléerna i mindre bitar och kör dem i mixer med salt, ägg och kycklingfond. Tillsätt Knorr Visp och mixa i ytterligare i 30 sekunder. Mixa det sprö-da kycklingskinnet med 20 g kycklingfond och lite olja.
    • Smörj en silikonform med kryddoljan. Spritsa färsen i formarna ovanför oljan och ånga i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna övertäckt.
  2. Sås (5 liter)

    • (Har du steksky från dina kyckling- ar så ersätter du vattnet med det.)
    • Koka upp vatten, Knorr Visp och kycklingfond med hushållsfärg under omrörning.
    • Tillsätt Knorr ljus redning under vispning och koka upp i 3 minuter.
    • Tillsätt valfri hushållsfärg och smaka av med salt och peppar.
  3. Gurksallad

    • Skölj gurkan och skär i mindre bitar.
    • Blanda gurka, vinäger, socker och salt ordentligt.
    • Smaka av massan och addera mer vinäger eller socker om du så önskar. Tillsätt Knorr Texture och blanda massan ytterligare 10 sekunder.
    • Häll upp gurkmassan i en form och låt vila i kylskåp i minst 3 timmar.
    • Skär upp i skivor och servera till rätten.
  4. Rabarberkompott

    • Häll rabarber, socker och vatten i en kastrull och koka upp till en kompott. Smaka av med socker.
    • Kör kompotten slät med en stavmixer.
    • Tag 2/3 av kompotten och mixa slät, tillsätt Knorr Texture under omrörning. Häll upp i en bunke och sätt det på kylning i minst 3 timmar.
    • Skär den kalla rabarbermassan i mindre bitar och vänd ner den sista tredjedelen rabarberkompott.